Live Live

Dertig Junior Reporters aan de slag bij TV Enschede

Gepubliceerd: Woensdag 26 oktober 2016 11:39

Dertig Enschedese scholieren laten de komende maanden hun wijk of dorp zien in vlogs en video’s op TV Enschede. De Junior Reporters doen dit vanuit hun maatschappelijke stage. De aftrap was op dinsdag 25 oktober.

De Reporters kregen technische tips en een workshop interviewen. Hun filmpjes zijn te zien in het programma Jij in de Wijk, waarin de Enschedese wijken en dorpen centraal staan.
 De Junior Reporters maken elke week een korte video, waarin hun blik op de wijk duidelijk wordt. “Dit is het tweede jaar dat we de Junior Reporters inzetten”, licht programmacoördinator Marlieke Kremer-Gortmaker toe. “Het is altijd heel verrassend wat de tieners maken en hoe ze naar hun leefomgeving kijken.” Thema’s waar de reporters mee aan de slag gaan in hun wijk zijn bijvoorbeeld: duurzaamheid, goede fietspaden, veiligheid, contact met ouderen en activiteiten in de wijk.
 TV Enschede FM produceert sinds een jaar het wijkprogramma Jij in de Wijk. Hierin is veel aandacht voor wat er zich in de wijken van Enschede afspeelt. Er is nauw contact met de wijkraden, wijkagenten, actieve bewoners en de gemeente. Jij in de wijk is wekelijks te zien op donderdagavond om 18.10 op TV Enschede en op Facebook/Jijindewijk.
 
 

Deel deze pagina: