Live Live

Demcon Enschede neemt producent HandScan over

Gepubliceerd: Woensdag 05 december 2018 12:14

Demcon Enschede neemt producent HandScan over

Techbedrijf Demcon neemt Hemics over. Hemics ontwikkelt technologie voor het monitoren van reumapatiënten. Demcon helpt Hemics al sinds 2012 met productontwikkeling en productie.

Het nieuwe bedrijf Demcon hemics (3 werknemers) opereert vanuit de Demcon-vestiging in het Brabantse Best. Hemics ging in 2011 als spin-off van start met technologie die binnen Philips was ontwikkeld voor patiënten met reumatoïde artritis, een chronische ontstekingsziekte. Belangrijkste product van Hemics is de HandScan. Dit is een systeem dat de ontstekingsactiviteit in de handen bij patiënten in beeld brengt. De HandScan kan helpen de kwaliteit van leven voor de patiënt te verhogen en behandelkosten te verminderen.

Algoritme
De oprichters van Hemics, Michiel van Beek en Wouter Rensen, legden zich toe op klinisch onderzoek, de marktintroductie en de ontwikkeling van het data-algoritme. Dat algoritme is het hart van de technologie: het vertaalt de technische meetgegevens van de scanner in klinische informatie die de reumatoloog kan interpreteren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Demcon

Deel deze pagina: