Live Live

Deel gevangenis op de kop na liquidatiebrief aan moordverdachte

Gepubliceerd: Vrijdag 09 augustus 2019 09:57

Deel gevangenis op de kop na liquidatiebrief aan moordverdachte

Het Interne Bijstandsteam heeft maandag een van de vier afdelingen van de gevangenis Karelskamp in Almelo binnenstebuiten gekeerd op zoek naar een vuurwapen waarmee een gevangene zou worden geliquideerd. Doelwit moest Dejan A. zijn, een van de drie verdachten van de viervoudige moord vorig jaar november in Enschede.

Volgens betrouwbare bronnen heeft Dejan A. (32) maandag een brief ontvangen waarin staat dat hij in de gevangenis zou worden vermoord. Nadat A. hierover alarm sloeg, liet de leiding van de penitentiaire inrichting het Interne Bijstandsteam een van de vier afdelingen op de kop zetten. Daarbij is volgens een woordvoerster niets gevonden.

Isolatie
Advocaat Roy van der Wal van Dejan A. zegt desgevraagd dat hij heeft gehoord dat dit inderdaad is voorgevallen. Zijn cliënt zou maandag meteen preventief in isolatie zijn geplaatst. De advocaat is er kritisch over dat dit meteen voor veertien dagen is gebeurd.

De Twentenaren Dejan A., zijn vader Camil (58) en zijn broer Denis (31) zitten vast voor de viervoudige moord 13 november in een bedrijfspand in Enschede. Het proces tegen hen loopt en volgende week is er een nieuwe zitting. Daarin wordt de voortgang van het onderzoek dat nog niet af is, besproken.

Het Openbaar Ministerie is er vast van overtuigd de daders van de viervoudige moord te pakken te hebben en probeert te reconstrueren hoe het er binnen in de growshop op de hoek van de Van Leeuwenhoekstraat en de Snelliusstraat op 13 aan toe is gegaan. De slachtoffers Tuan Nguyen, Artur Sargsyan, Maikel Akfidan en Max Klaassen werden doodgeschoten.

Via misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink is een alternatief scenario naar buiten gekomen waarin de moordpartij de wraak van een Mexicaanse vrouw zou zijn voor de dood van haar 4-jarige dochtertje en haar tweelingbroer. Zij zouden om 100 kilo heroïne en 100 kilo cocaïne in stukken zijn gehakt en in het Twentekanaal zijn gegooid. Het is onduidelijk wie de bron van dit scenario is. Het Openbaar Ministerie onderzoekt het wel.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Tubantia

Deel deze pagina: