Live Live

AUDIO De Woonplaats start met verwarming op waterstof: 'goed voor milieu en portemonnee'

Donderdag 14 december 2017 13:31

AUDIO De Woonplaats start met verwarming op waterstof: 'goed voor milieu en portemonnee'

De Woonplaats in Enschede is de eerste woningcorporatie die gebruik gaat maken van waterstof als brandstof voor de verwarming van appartementen. De 229 woningen in appartementencomplex Bontweverij-Berkenkamp worden binnenkort verwarmd door een hybride systeem met gas en waterstof, ontwikkeld door leverancier Tieluk in Leeuwarden.

De nieuwe installatie is deze week in een container op het dak van het complex geplaatst, en wordt nog voor de kerst in werking gesteld. De combinatie van gas en waterstof zorgt dan voor een gasreductie van dertig procent. Naast de besparing op de fossiele brandstof is de CO2-uitstoot van waterstof 0, meldt De Woonplaats in het persbericht, waarmee de nieuwe verwarmingsinstallatie erg milieuvriendelijk is.

Goedkoper
De nieuwe verwarming is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de gebruikers, stelt de Enschedese woningcorporatie. ,,Door de besparing in het gebruik van gas wordt de bijdrage voor de collectieve verwarming voor bewoners verminderd. Het vastrecht wordt met circa 4 euro per persoon verlaagd.” 1Twente Enschede sprak over het idee met directeur van De Woonplaats Frans Kooiker. Beluister dat item hierboven terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Pixabay

Deel deze pagina: