Live Live

De Graafschap: Opstootje met FC Twente-fans viel wel mee

Maandag 20 maart 2017 13:17

De Graafschap: Opstootje met FC Twente-fans viel wel mee

Volgens De Graafschap was er slechts sprake van een klein opstootje met fans van FC Twente afgelopen vrijdagavond. Bij een tankstation in Limburg raakten fans van beide clubs slaags.

De ontmoeting ontstond toevallig omdat hun bussen er stopten voor een plaspauze. Marc Teloh, persvoorlichter van De Graafschap, laat weten dat er geen aangiften zijn gedaan vanuit de Doetinchemse club, FC Twente en het tankstation. De Graafschap-fans waren op de weg terug van de wedstrijd tegen Fortuna. De Superboeren gingen daar met 3 - 1 onderuit. De fans van FC Twente kwamen terug van de wedstrijd tegen Roda JC.

Slaan
Eén van de betrokken FC Twente-fans liet weten dat er in eerste instantie niets aan de hand was. "Een paar jongens uit onze bus liepen zonder problemen langs de groep om naar de tankshop te gaan. Maar toen klonk het ineens '3, 2, 1', en toen stormden ze op ons af. Ze sloegen op alles wat bewoog. Ik kwam daarbij zelf op de grond terecht voordat ik terug rende naar de bus. Het ging zo ontzettend snel." Volgens de politie was de vechtpartij niet gepland.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Deel deze pagina: