Live Live

De Chihuahua Shop in Enschede is paradijs voor chihuahuafans

Gepubliceerd: Vrijdag 07 juni 2019 10:39

De Chihuahua Shop in Enschede is paradijs voor chihuahuafans

De beestjes zelf kun je er niet kopen. Maar verder verkoopt de Chihuahua Shop.nl aan de Van Heekstraat alles om het leven van de gelijknamige, piepkleine hondjes en hun baasjes zo aangenaam mogelijk te maken.

Shampoos, halsbandjes, truitjes, jasjes, tassen, biologische voeding, mandjes, buggy’s, parfums, antiloopsheidbroekjes, speeltjes, verjaardagstaartjes, (alcoholvrije) wijntjes en biertjes, trappetjes waarmee ze de bank kunnen beklimmen en... zo kunnen we nog wel even doorgaan.

400 artikelen
De webshop die negen jaar bestaat had eerst vierhonderd artikelen. Die waren er ook toen de gelijknamige winkel begon. Drie maanden na de opening van die winkel zijn het echter al zevenhonderd artikelen. En aan het eind van het jaar zijn dat er duizend voorspelt de 28-jarige winkeleigenaar Danny Hulst. Een echte winkel, hij moest wel. De tot showroom verbouwde garage barstte uit zijn voegen. Op afspraak konden de spullen worden bekeken, maar de garagebox raakte voller en voller.

De winkel aan de Van Heekstraat is een paar honderd meter van de voormalige showroom verwijderd en loopt als een tierelier. Met alles voor chihuahua’s en iets grotere honden, tot kniehoogte. Klanten uit het hele land komen er op af.

Peperduur hondentruitje
Het begon allemaal door de combinatie van de moeder van Danny die een chihuahua wilde, een foute fokker en een peperduur hondentruitje. Sterren als Gordon en Particia Paay hadden een chihuahua, dus moeders wilde er ook eentje. Danny ging mee om zo’n beestje te kopen, want zijn ma was eerst thuisgekomen met een kruising van een chihuahua met een jack russell.

Nu kreeg zijn moeder een echte en hij kocht er meteen ook eentje voor zichzelf. Danny was nooit een hondenman geweest, maar deze beestjes vond hij wel praktisch. Die konden hun behoefte doen op een kattenbak, al noemen ze dat in chiuhahuajargon: de honden-wc. Kon hij overdag gewoon naar zijn werk als schoonmaker.

Pootje
Maar, het viel Danny op dat zijn hondje zo eigenaardig liep in tegenstelling tot die van zijn moeder. Naar de dierenarts ermee en die constateerde dat het beestje al drie weken op een gebroken pootje had rondgelopen. Amputeren? Nee! Danny koos voor opereren, hetgeen hem meer dan 2500 euro kostte. Het was december 2009 en steenkoud. Het diertje zou zo wat kunnen oplopen. Een longontsteking hebben ze zo te pakken.

Hij zocht een kledingstuk. Een piepklein truitje kon hij kopen voor 64 euro. Hij kocht het, maar zocht gelijk even uit wie de importeur van dat soort truitjes was. Hij blufte dat hij een internetwinkel had en dat hij die truitjes in het assortiment wilde opnemen. Hij kon ze voor 4 euro per stuk inkopen. Met 1000 euro eigen geld was de webshop snel een feit.

Webshop
En nu de winkel er is blijkt deze de webshop te versterken. Niet alleen als showroom. Er is ruimte genoeg om nieuwe artikelen te fotograferen. En als hij een model nodig heeft? Thuis heeft hij inmiddels vier chihuahua’s rondlopen en die werken graag mee.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita

Deel deze pagina: