Live Live

DCW Enschede blij met nieuwe bedrijfspand aan Spoordijkstraat

Vrijdag 29 september 2017 12:24

DCW Enschede blij met nieuwe bedrijfspand aan Spoordijkstraat

Halverwege 2018 verhuist de DCW naar de Spoordijkstraat. De eerste werkzaamheden voor de grondige verbouwing van het nieuwe bedrijfs- pand zijn inmiddels begonnen.

Tevreden loopt manager Femke Koster van de DCW door het oude pand van textielbedrijf Ames, aan de Spoordijkstraat. Het sociaal werkbedrijf van de gemeente Enschede verhuist komend voorjaar naar het bedrijventerrein Rigtersbleek. De huidige locatie, aan de Kuipersdijk, moet wijken voor bouwmarkt Hornbach. De ruim 500 werknemers van de DCW kregen deze week een rondleiding op hun toekomstige werkplek.

Verbouwing
Het is nog wat rommelig in het oude pand van Ames. Een stuk of vijf werknemers van het bedrijf, dat de productieafdeling naar Turkije verplaatste, houden er voorlopig nog magazijn. De andere 8.000 vierkante meter bedrijfsruimte staat leeg. De verbouwing voor de DCW is al begonnen.

De nieuwe DCW moet het eerste energieneutrale gebouw worden dat in gebruik is door de gemeente Enschede. Want dat is waar de DCW, en daarmee ook de SW-medewerkers, onder vallen. "De platte delen van het dak komen vol te liggen met zonnepanelen", aldus Femke Koster. "En er komen warmtepompen."

DCW van binnen
De DCW wordt straks ingedeeld in vijf ruimten. "Vijf bedrijfjes met elk met een eigen ingang en een huiskamer. In het huidige pand is het soms heel druk in de gangen of de kantine. Dat vindt niet iedereen prettig", zegt Koster.

Een van de werkvloeren heet Rotonde, bedoeld voor re-integratie. Ook de assemblage en confectie hebben een eigen werkvloer. In het hart van het pand komt het magazijn, met een ingang naar elke werkvloer. Ook dat noemt Koster een grote verbetering ten opzichte van de situatie aan de Kuipersdijk.

Verhuizing
Op 1 april 2018 krijgt de DCW de sleutel van het pand aan de Spoordijkstraat 132. De verhuizing is waarschijnlijk ergens in mei. "We betrekken onze medewerkers bij de verhuizing. Soms vinden ze het spannend of zijn ze bezorgd. Er is bijvoorbeeld iemand die er niet uitkomt hoe zij straks naar het werk moet fietsen. Dan fietsen we gewoon een paar keer mee. Iedereen krijgt straks een persoonlijke routebeschrijving naar het nieuwe pand."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto: Frans Nikkels 

Deel deze pagina: