Live Live

Davinia Vanmechelen (FC Twente Vrouwen): ‘Sankt Pölten fysiek sterke opponent’

Gepubliceerd: Woensdag 11 september 2019 10:45

Davinia Vanmechelen (FC Twente Vrouwen): ‘Sankt Pölten fysiek sterke opponent’

De voetbalsters van FC Twente spelen vanavond in Oostenrijk het eerste duel van het tweeluik met Sankt Pölten in het hoofdtoernooi van de Women's Champions League. Belgisch international Davinia Vanmechelen (20) hoopt, net als bij de kwalificatie, belangrijk te kunnen zijn voor haar ploeg.

Davinia, in de kwalificatiewedstrijden maakte je vorige maand in twee duels drie goals. Kunnen we vanavond weer een doelpunt van je verwachten?
,,Ik hoop het. Ik ben in vorm. Vorig week scoorde ik bij het nationale team en de eerste competitiewedstrijd was het ook al raak. Toch ben ik meer een speelster die de assist levert. Zolang ik maar belangrijk kan zijn voor het team.''

Afgelopen zomer kwam je over van Paris Saint Germain en vorig jaar speelde je nog een half seizoen voor PSV. Waarom de stap naar Twente?
,,PSG is een grote club. De jongere speelsters mochten wel ervaring opdoen, maar ik wilde zoveel mogelijk spelen. Via mijn spelersmakelaar Leoni Blokhuis en trainer Tommy Stroot ben ik uiteindelijk bij FC Twente gekomen. Hier krijg ik het vertrouwen dat ik nodig heb. Als ik plezier heb, ga ik beter voetballen. Bij Twente hoop ik mijn niveau weer te halen en daarnaast wil ik mijn ervaring meegeven aan de andere, jongere speelsters."

Vorig seizoen speelde je in de Champions League met PSG uitgerekend tegen de tegenstander van vanavond. Wat weet je nog van die wedstrijd?
,,Wat ik nog weet is dat wij beter waren en met 2-0 wonnen en dat het een fysieke wedstrijd was met veel duels. Sankt Pölten had fysiek sterke speelsters, die geen angst hadden om het duel aan te gaan."

Kunnen we dat vanavond ook verwachten?
,,Ja, dat denk ik wel. Onze trainer Tommy Stroot vergeleek Sankt Pölten afgelopen week met ADO, ook een harde ploeg. De wedstrijd van vorig weekeinde (1-0 zege in Den Haag) was een mooie test voor vanavond.''

Zijn jullie er klaar voor?
,,Ja! Wij moeten alles geven, dan maken we een goede kans om te winnen."

Sankt Pölten - FC Twente
Vanavond, 19.10 uur
Locatie: NV Arena.

FC Twente is vanavond na twee seizoenen afwezigheid terug als deelnemer in het hoofdtoernooi. Het duel is de eerste wedstrijd in het tweeluik met de Oostenrijkse kampioen. 25 september is de return in De Grolsch Veste in Enschede.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede: FC Twente Media

Deel deze pagina: