Live Live

Dagelijks Skills-Journaal op TV Enschede

Gepubliceerd: Dinsdag 30 juli 2013 14:28

TV Enschede FM brengt tijdens de vakwedstrijden Skills Talents elke avond en nacht een Skills-Journaal. De dagelijkse uitzending is te zien op 21, 22 en 23 maart na het TV Enschede Nieuws van 18.00 uur.

De hele avond en nacht is elk uur een herhaling te zien, ook zijn de uitzendingen te zien bij Radio Hengelo TV en op de sites www.skillsoost.nl en www.rocvantwente.nl. TV Enschede is in heel Twente te ontvangen op kanaal 40 van Ziggo digitaal en bij de diverse glasvezelproviders.

Honderden talenvolle vmbo'ers gaan tijdens Skills Talents de strijd aan tijdens de halve finales en finales. Deze teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo'ers vinden plaats tijdens het beroepskeuze-evenement Skills Oost bij het ROC van Twente in Hengelo. De afgelopen maanden deden 94 vmbo-scholen mee aan 57 voorrondes in het gehele land. Tijdens de wedstrijddagen in Hengelo krijgen de deelnemers de opdracht een voetbalwedstrijd te organiseren en een skybox in te richten. Zo gaan teams van Horeca het menu voor de gasten voorbereiden, zorgt het team van Elektro voor de verlichting in de skybox en de teams van Groen zorgen voor een fleurige aankleding van de skybox. Tijdens Skills Oost zijn ook de regiofinales van de Junior VakkanjerWedstrijden, wedstrijden voor derde- en vierdejaars vmbo, waarin de leerlingen in teamverband werken aan hun wedstrijdopdracht. De opdracht van dit jaar is het maken van een ‘groene' stadstaxi.

Deel deze pagina: