Live Live

Dader beroving bij pinautomaat Enschede was 'psychisch helemaal weg'

Gepubliceerd: Dinsdag 02 april 2019 16:42

Dader beroving bij pinautomaat Enschede was 'psychisch helemaal weg'

De drugsverslaafde Jounass B. (44) kan zich helemaal niet meer herinneren dat hij op 19 november vorig jaar iemand beroofde bij de pinautomaat op de hoek van de Bolwerkstraat en de Noorderhagen in het centrum van Enschede. “Ik was psychisch helemaal weg, onder invloed van de drugs. Ik was geestelijk niet in mezelf.”

Officier van justitie Huisman eiste dinsdag een celstraf van 9 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk tegen de uit Haaksbergen afkomstige B.. Volgens Huisman vroeg B. zijn pinnende slachtoffer eerst om een vuurtje en dreigde even later met een mes. B. graaide vervolgende het net gepinde geld, 100 euro in twee briefjes van 50 uit de hand van het slachtoffer en liep daarna weg in de richting van het Willem Wilminkplein.

Dreigen en steken
Op dat moment belden omstanders al met de politie. Zij hielden hem al snel aan, maar niet voordat hij het slachtoffer met het mes sneed. “Iemand had mij het mes gegeven om bij me te houden, maar wie weet ik niet. Ik denk ergens in de bosjes, bij de drugshandel”, zei de al 28 jaar aan harddrugs verslaafde B.. “Ik heb nog nooit met een wapen gelopen, ik ben niet zo’n iemand die gaat dreigen en steken, dat wil ik ook helemaal niet.”

Nooit meer drugs
Inmiddels zit B. alweer een maand of zeven in een gesloten afdeling van Tactus Verslavingszorg in Zutphen. “Het gaat helemaal goed met me”, vertelde hij de Almelose rechters. “Ik heb medicijnen voor mijn schizofrenie en ik ben weer helemaal helder.” Hij verklaarde nooit meer drugs te willen gebruiken. “Dat is je reinste gif, weet u? Ik zou willen dat al die mensen die het verkopen worden opgepakt.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: