Live Live

Culturele proeftuin in Enschede: ‘Cultuur groeit en bloeit’

Gepubliceerd: Maandag 29 april 2019 11:19

Culturele proeftuin in Enschede: ‘Cultuur groeit en bloeit’

Minister Van Engelshoven trekt in 2019 en in 2020 4 miljoen euro uit om culturele vernieuwing in de regio te stimuleren. In Twente zal de Proeftuin Maakplaatsen-Generators worden gerealiseerd. OCW kent hiervoor een subsidie toe van 325.000 euro. Tetem wordt kartrekker van het project.

In totaal gaan er vijftien culturele proeftuinen, verspreid over het hele land, van start. Wilja Jurg, directeur Tetem: „De Proeftuin Maakplaatsen-Generators is bedoeld om de samenwerking in de regio te intensiveren en een goede netwerkstructuur op te bouwen. Uitgangspunt is het creëren van een op innovatie, technologie en creativiteit gericht ecosysteem, waarbij de Maakplaatsen en Generators elkaar wederzijds kunnen versterken.”

Bloeien en groeien
De Maakplaatsen zijn een initiatief van Universiteit Twente, ROC van Twente en Tetem en bieden een programma waarmee kinderen, jongeren en ook volwassenen zich kunnen ontwikkelen tot 'verkennende, ontdekkende en creatieve mensen'. Van Engelshoven: „Cultuur groeit en bloeit in alle provincies. Met deze impuls wil ik die ontwikkeling verder stimuleren.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Christina Bakuchava

Deel deze pagina: