Live Live

Creatieve campus CeeCee in Roombeek wordt volwassen

Maandag 04 december 2017 19:21

Creatieve campus CeeCee in Roombeek wordt volwassen

De creatieve campus CeeCee, in Roombeek, begint na zes jaar volwassen te worden. Het moet het trefpunt worden van de wijk, in het bijzonder van de omliggende bedrijven die samen de creatieve campus CeeCee vormen.

Op het terrein tussen de Moutlaan en de parkeergarage in Roombeek zijn onlangs vijf zeecontainers geplaatst. De gevaartes worden getransformeerd tot een multifunctioneel bouwsel, waar plek is voor daghoreca, vergader-, evenementen- en expositieruimte.

Manager
Een andere ontwikkeling op de bedrijvencampus in Roombeek is de aanstelling van een manager: Wiro Kuipers. Hij fungeert als fysiek aanspreekpunt namens alle CeeCee-ondernemers. Zo'n 'gezicht naar buiten' was nodig omdat CeeCee, ondanks zijn 6-jarig bestaan, zelfs voor veel Enschedeërs nog een abstract en onbekend fenomeen is.

Ondertussen wordt hard gewerkt aan een nog ambitieuzer project op de campus: de ontwikkeling van twee nieuwe bedrijfsgebouwen. Daarbij wordt een onorthodoxe werkwijze gevolgd. Volgens directeur Marc Woesthuis van Trimm is de werkwijze bij het ontwikkelen van de nieuwbouw nog niet eerder vertoond in Twente. "Het is bijzonder dat alle marktpartijen van meet af met elkaar om de tafel zitten", geeft Woesthuis aan. "Vraag en aanbod zijn daarmee op een andere manier dan gewoonlijk bij elkaar gebracht."

Vijf ondernemers
Twee grote aannemers uit Twente willen volgens de directeur van Trimm investeren en verder meedenken over de nieuwbouwontwerpen. En nu al vijf ondernemers willen graag een huurcontract tekenen om zo gauw mogelijk in Roombeek aan de slag te kunnen. Met de nabijheid van zowel ROC van Twente als Saxion en UT, is veel creatief technologisch talent aanwezig.

Aan elkaar gekoppeld
Mogelijk worden bedrijven onderling aan elkaar gekoppeld als zij dat graag willen. Ondernemers kunnen tevens aangeven of zij eigenaar of huurder van hun bedrijfsruimte willen worden. In het meest optimistische geval krijgen de eerste gebruikers over anderhalf jaar de sleutel. De gemeente, nu nog eigenaar van de grond, hoeft alleen de bouwplannen nog te faciliteren en is volgens Woesthuis zeer enthousiast.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen

Deel deze pagina: