Live Live

Concerten vanuit Jazzpodium de Tor op TV Enschede

Donderdag 14 september 2017 09:46

Concerten vanuit Jazzpodium de Tor op TV Enschede

TV Enschede start op woensdag 20 september met een serie concerten vanuit Jazzpodium de Tor in Enschede. Elke week is om 18.10 uur TOR Tube te zien, met optredens van bekende jazzmusici. Het programma wordt dezelfde avond elk uur herhaald op TV Enschede en is ook te zien bij de andere omroepen van 1Twente; Hengelo TV, TV Borne, AA Visie en Sternet.

De afgelopen tijd zijn tien concerten in het kleine en gezellige podium vastgelegd door Concerto Media uit Enschede, dat gespecialiseerd is in concertregistraties. In de eerste uitzending van TOR Tube staat Swing de Paris centraal. Saxofonist Benjamin Herman, onder meer bekend van de New Cool Collective, speelt samen met het Robin Nolan Trio. In latere uitzendingen zijn concerten te zien van het Zweedse Tingvall Trio, De Dual City Concert Band met Hermine Deurloo, trompettist Eric Vloeimans en pianist Florian Weber, zanger Humphrey Campbell en de internationale groep Who’s the Bossa? rondom zangeres Josee Koning.

Jazzpodium de Tor
Jazzpodium de Tor is ontstaan aan het eind van de jaren zestig van de vorige eeuw en is daarmee een van de oudste jazzclubs van Nederland. Sinds het begin zit De Tor in een karakteristiek pand aan de Walstraat in hartje Enschede, waar in bijna een halve eeuw zo’n beetje alle jazzlegendes ter wereld op het podium hebben gestaan.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: