Live Live

Column Jan Visser 8 juni 2018

Gepubliceerd: Vrijdag 08 juni 2018 16:34

Column Jan Visser 8 juni 2018

Jupiler

Nee, Sander op doel. Sander? Ja natuurlijk. Per wedstrijd één, soms twee gigantische blunders. Ja, maar dat is Sander.

Op het middenveld, het kan niet anders, Jantje van Halst. Ja, je kunt hem een klootzak vinden en dat is-ie misschien ook wel een beetje, maar ja, het is wel Jan van Halst. Twente trouw tot aan de dood. Behalve toen ie naar Ajax ging, natuurlijk. Het is net of die jongens nog even bij een echte topclub willen spelen. Dat toch FC Twente, hoe moet ik het zeggen, een boerencluppie is. En dat zijn we toch ook. Zeker in de ogen van het Ajaxpubliek. Maar wat is nou een Ajaxfan? Iemand uit Den Bosch, die naar Amsterdam gaat om Ajax te zien spelen tegen een club bij hem uit de regio en die hij uitscheldt voor boer.

Tegenover Jan van Halst, op de andere vleugel Woutje, Woutertje Brama. De Twentste, van alles bij FC Twente.Hij die op Open dagen, de namen van kinderen weet. (“Jij heet toch ook Wout?”). Maar je hebt het wel over Wout Brama, speelde een eeuwigheid hier. Twentenaar in hart en nieren. Nou ja, PEC dat mocht dan nog, Utrecht, ach, daar trainde toen Erik, maar Australië? Wat zoekt hij daar? Laat die jongen wat geld verdienen. Had na een jaar zeker genoeg. Wout Brama, voetballend terug, niet in één of andere fake adviseursrol (hoofd scouting!!!!), nee als voetballer. Mijn hart juicht. You’ll never walk….

En voorin dan? Brian Ruiz. Heeft hier een gebit en een vrouw met kind vandaan gehaald en scoorde ook op het veld. Al was het maar vanwege dat doelpunt in Amsterdam tegen Ajax. Met ook een doelpunt van die andere reus, N’kufo. Al stond hij 10 kilometer bij je vandaan, je kwam niet voorbij die rots, hij gooide zijn kont ertussen en je had geen schijn van kans. 2-1 In de Arena, de Ajaxfans klommen tegen de muren op.

Selectie aanvullen met Ronald de Boer (ja, jochie, heeft hier gespeeld), Theo Jansen, Marc Overmars (het renpaard). En die ene Rus, niet om in het veld te staan, maar om toegezongen te worden door Vak P. (“Daar in dat kleine café aan de haven.”)
 
Maar we zijn er nog niet. Jeroen van der Lely, mag meedoen. Altijd. Net als de andere Jeroen, Jeroen Heubach, de grafdelver, hij schoffelt de tegenstander zo een meter onder de grond. Wie vergeet ik? Dat zou ik niet kunnen; Karim. Gaat met Marokko naar het WK. Karim El Ahmadi en we hebben een groots feest volgend jaar op de Oude markt. Karim, misschien wel de grootste die hier geboren en getogen is. Karim, kom na het WK terug in Enschede-Zuid. Speel naast Wout.
 
En Assaïdi mag meedoen, maar alleen als hij hier langer blijft dan een jaar. En wat hebben we? Een schoffelploeg, die het gras van het Epi Droststadion opvreet.
 
Epi Droststadion? De Grolsch Veste toch. Als ze geen fatsoenlijke naam voor een stadion kunnen bedenken omdat er alleen aan geld gedacht wordt, dan bedenken wij er zelf wel eén. Kan het nog mooi worden in de Jupiler League. Moet alleen de club het nog een jaar volhouden.

Jan Visser

Deel deze pagina: