Live Live

Column Bert Hassink 8 maart 2018

Gepubliceerd: Donderdag 08 maart 2018 11:35

Column Bert Hassink 8 maart 2018

Verkiezingsvaria deel 3
 
Kent u dat, dames en heren, winst en verlies. Vast wel. We hebben allemaal wel eens het zoet van de overwinning mogen smaken en het zuur van het verlies. Straks, bij de gemeenteraadsverkiezingen zal er ook winst en verlies zijn. En in de politiek is men er erg bedreven in om bij een verlies toch nog een mooi praatje te houden om ons te doen geloven dat het allemaal wel meevalt en er nog steeds aanknopingspunten zijn voor de toekomst. Wat dat betreft liggen reacties van, de meeste, voetbaltrainers en politici dicht bij elkaar.

In deze column komen ze ook samen: voetbal en politiek.

Vanavond staat de Twentse derby op het programma. Onze FC moet naar het ‘Engeland van Twente’: Almelo. Almelo doet niet meer mee aan de agenda van Twente, men heeft daar geen geld voor. Of geen geld voor over. Het is maar hoe je het bekijkt. Volgens een Wethouder zit Almelo nu in de dug-out, maar men wil wel mee blijven doen in de ontwikkelingen van Twente. Roepen vanaf de zijlijn dus.

Nou, als het aan mij ligt: niet dus. Gewoon een harde ‘exit’ en we sturen onze lokale scheids Nijhuis wel even langs. Dan duurt het verblijf van Almelo niet lang in de dug-out en kunnen ze vanaf de tribune verder kijken.
 
Almelo. U weet wel, die stad waar men zo vriendelijk is geweest om de spoorlijn verdiept aan te leggen zodat je het aangezicht van die stad bespaart blijft, wil niet meedoen omdat men niet de handen op elkaar heeft gekregen om de aandelen Twence te verkopen. En ik ben blij dat de aandelen van Twence in handen van de Twentse gemeenten blijven. Zo kunnen we de maximale zeggenschap blijven uitoefenen op Twence en scoren niet een eenmalige uitkering.
 
Weet u. In Den Haag liggen enkele miljoenen te wachten om te besteden aan verschillende regio’s in ons land. Vastgelegd in het regeerakkoord. Ons mooie Twente staat er letterlijk in genoemd. Ondermeer politici hebben zich hiervoor ingespannen. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze Rijksbijdrage is dat men in de eigen regio ook investeert. En hier zou, een deel, van de gelden van de Agenda van Twente mooi besteed kunnen worden. Maar dat zien ze in Almelo dus anders. Hoop dat de kiezer aldaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van over anderhalve week hiermee rekening houdt.
 
En dan vanavond, Heracles tegen FC Twente. Onze FC heeft nog zeker 16 punten nodig om enigszins zeker te zijn van lijfsbehoud in de ere-divisie en daarvoor zijn nog 8 wedstrijden te gaan. Dat zijn dus gemiddeld 2 punten per wedstrijd. Onder trainer Verbeek heeft Twente gemiddeld 0,6 punten per wedstrijd behaald. Mooie woorden van de trainer moeten nu echt worden omgezet in daden. Net als in de politiek: woorden zijn mooi, maar het gaat om de daden. Laten we zeggen: het resultaat.
 
Voor menig politicus begint de victorie of het Waterloo op de avond van 21 maart bij de verkiezingsuitslag. Laat de victorie van FC Twente vanavond beginnen bij de zwart-wit denkers in Almelo.

Deel deze pagina: