Live Live

Column Bert Hassink 4 mel 2018

Gepubliceerd: Vrijdag 04 mei 2018 09:40

Column Bert Hassink 4 mel 2018

Opgelucht

Kent u dat, dames en heren, opluchting. Vast wel. We zijn allemaal wel eens opgelucht, nietwaar? Na het horen van een goed cijfer bij een tentamen bijvoorbeeld, of als een reparatie goedkoper uitvalt dan verwacht. Of na zitting te hebben gehouden op het toilet.
 

Opgelucht was ik nadat duidelijk was dat onze FC gedegradeerd was. Niet blij, maar dat is ook wat anders. Nee, opgelucht dat we nu eindelijk duidelijkheid hebben. En al die ‘finales’ eindelijk voorbij zijn.

De afgelopen week heeft het ons onvolprezen lokale dagblad heel wat inkt gekost om analyses te maken en reacties weer te geven. Daar heb ik niets meer aan toe te voegen en ook laat ik mijn reactie daarop maar even achterwege.

Duidelijkheid is er nu en dat is goed. We zijn terug bij af, of zelfs nog minder dan ‘bij af’. Ging het in begin van het Munsterman-loze tijdperk over de vlaggetjes op de prikkertjes bij de bitterballen, nu gaat het over werk, banen en zekerheid van personeel. En dan moeten we niet vergeten dat er al een sanering heeft plaatsgevonden. En dat is een hard gelach voor alle betrokkenen. Vaak zijn dit de mensen die hard hebben moeten werken om achter de schermen alles draaiende te houden. Laten we zeggen: ‘roeien met één riem tegen een krachtige stroom in’.

En de spelers? Voor diegenen die ervoor kiezen om te gaan omdat in hun contract een clausule staat, wil ik graag zeggen dat je geen gebruik hoeft te maken van die clausule. En doe je dat wel omdat je jezelf te goed vindt om een divisie lager te spelen, ga dan maar. Liever zonder zo’n speler dan met een minder gemotiveerde speler. Want wat we nu nodig hebben zijn tot op het bot gemotiveerde voetballers om het verblijf in de eerste divisie te beperken tot een jaar.

En aan allen die zoveel moeite hebben gedaan om onze FC uit te zwaaien. Saluut! Fijn dat we jullie zoveel plezier hebben gedaan. Alleen weet ik niet of ze in Sittard ook zo’n heerlijk broodje beenham hebben als in onze Grolsch Veste. O, nog even over het bier. Ik begreep dat men in Arnhem bier drinkt van het merk Jupiler. Want hoe kom je anders aan al die bierviltjes van dat biermerk, nietwaar?

In Twente drinken we geen bier, wij drinken Grolsch. En Grolsch blijft achter Twente staan, net als hoofdsponsor Pure Energie. En laten we als Twente samen de club blijven steunen en bouwen aan een stabielere toekomst.

Zondag 6 mei speelt onze FC de laatste wedstrijd van dit seizoen. Een dag na bevrijdingsdag. Laten we de situatie waarin onze FC zich bevindt, ook maar zien als een bevrijding van het verleden en het begin van een toekomst.

Deel deze pagina: