Live Live

Column Bert Hassink 28 december 2018

Gepubliceerd: Donderdag 27 december 2018 13:40

Column Bert Hassink 28 december 2018

Stoppen
 
Kent u dat, dames en heren, stoppen? Vast wel. We stoppen allemaal wel eens ergens mee of voor. We stoppen bijvoorbeeld voor een rood stoplicht, alhoewel ik soms de indruk heb dat het rode stoplicht op een automobilist werkt als een rode lap op een wilde stier: juist gas geven.

 
Stoppen. Het woord wordt in deze tijd van het jaar ook vaak gebruikt om bijvoorbeeld te stoppen met onhebbelijkheden die ons mensen nu eenmaal niet vreemd zijn. Bedenk daarbij wel dat de datum 1 januari ook maar datum is waarbij boekhouders een bepaald gevoel hebben. Het is toch apart om iemand het beste te wensen op of vlak na 1 januari. Ik wens u het hele jaar het beste, welnu hierbij gedaan dus.
 
Stoppen. Wat ook stopt is het schrijven van columns voor deze omroep. Mede columnist Jan heeft aangegeven te stoppen en de redactie heeft besloten om per januari de zendtijd anders te gaan invullen. In zaken waarop je geen invloed kunt uitoefenen moet je ook niet al teveel energie steken. Zo heb ik de mededeling ook maar ontvangen.
 
Stoppen. Thuis vinden ze het trouwens wel een beetje jammer. Ik was eens in de veertien dagen lekker bezig met het bedenken van het onderwerp, het schrijven en inspreken van de column. En als zowel de gesproken tekst alsmede ook de geschreven tekst per mail was verzonden, was er het kopje koffie dat extra lekker smaakte. Thuis hadden ze even geen ‘last’ van me gehad. Hooguit het verzoek om iets stiller te zijn tijdens het opnemen. En men deed dat. Behalve soms de hond. Die kon nog wel eens tekeer gaan als bijna twee en halve minuut column werd  ingesproken.
 
Stoppen. Ach de ene zal blij zijn, de ander zal denken jammer. Ik weet het niet. Je moet jezelf nooit groter maken dan je bent en alles is relatief. En gelukkig geldt dat ook voor raadsleden en wethouders. Raadsleden en wethouders, een dankbaar onderwerp voor columns voor een lokale omroep. En de onderwerpen werden je soms bijkans in de schoot geworpen. Bespiegelen, spiegel voorhouden, humor, relativering. Het zijn zomaar wat zaken die ik gedaan heb, geprobeerd heb te doen, in mijn columns. En soms bleek de huid van een raadslid of wethouder wat dikker of juist niet. Ik zal niet meer prikken of beter gezegd: prikkelen.
 
Stoppen. De laatste column. Als ik mijn column op LinkedIn deelde, schreef ik altijd ‘mijn laatste column’. Nu kan ik dit met recht schrijven. Jammer, is het wel. Het gaat u goed en hopelijk vindt de redactie een goed alternatief en houden ze samen met de redacteuren van ons onvolprezen lokale dagblad ‘de pen scherp’.
 
Stoppen en het gevoel van afscheid, kent u dat dames en heren?

Deel deze pagina: