Live Live

Column Bert Hassink 24 augustus 2018

Gepubliceerd: Vrijdag 24 augustus 2018 10:38

Column Bert Hassink 24 augustus 2018

Groep
 
Kent u dat, dames en heren, in je eentje een groep vormen? Vast niet, nu ik ook niet. Maar we hebben er in onze mooie stad een groep bij. U heeft het vast ook gelezen in ons onvolprezen lokale dagblad. Een groep bestaande uit één persoon.

Dan doel ik niet op die ruim 1600 nieuwe studenten van de UT, die deze dagen hun ‘kick-in’ hebben en onze mooie stad leren kennen. Dat is ten minste een groep waar we als inwoners blij mee mogen zijn. Zij gaan niet alleen studeren maar geven onze stad ook kleur. Letterlijk en figuurlijk. Let de komende dagen maar eens op in de binnenstad.
 
En als ik het over een groep heb, dan heb ik het ook niet over de supporters van onze lokale FC die onze club steunen bij uitwedstrijden. Ik heb begrepen dat het dit seizoen een ‘groepje’ is in plaats van een groep. Reden: kleine stadions en dus weinig ruimte voor de supporters van de bezoekende club.
 
Ook doel ik niet op de mensen die aanwezig waren gisteren op de Oude Markt bij de Grolsch Summer Sounds. Met de avond ‘Het grote broodje aap festijn’. De Grolsch Summer Sounds. Niet meer weg te denken in de zomermaanden. En wat heeft het dit jaar weer mooie avonden opgeleverd. Veelal opzwepende muziek in combinatie met heerlijke temperaturen.
 
Vanavond komt een groep mensen bijeen bij de vijvervrijdagen. Dit is bij de vijvers van de Lasonderbeek op het Roombeek. Vanavond overheersen jazz-klanken bij de vijver. Jazz klanken die straks ook weer te horen zijn bij Jazz podium De Tor. Op 14 september is daar het openingsconcert.
 
De groepjes mensen die lekker komen eten bij de restaurants aan de Walstraat, daar doel ik ook niet op. Mooi dat op de zomeravonden de Walstraat wat wordt afgeschermd met plantenbakken, zodat de onverlaten op de scooters de dinerende gasten niet storen bij hun eetgenot.
 
Wat hebben al deze groepen die ik hierboven genoemd heb als gemeenschappelijke deler? Het zijn meerdere mensen bij elkaar. Ze vormen samen een groep.
 
Wie ook een groep vormt is de geachte afgevaardigde in onze gemeenteraad Versteeg. Hij vormt in zijn ééntje een groep: de Groep Versteeg. De Groep Versteeg is een afsplitsing van de PVV. De Groep Versteeg vond dat hij zich niet meer kon verenigen met sommige zaken binnen de PVV. En de Groep Versteeg heeft blijkbaar principes. Dus neemt de groep Versteeg actie en splits zich af. Dat de Groep Versteeg wel grenzen stelt aan de principes mag wel blijken dat de geachte afgevaardigde Versteeg niet zijn raadszetel opgeeft. Principes zijn mooi, maar het mag geen geld kosten, niet dan?
 
De Groep Versteeg is gelijk al begonnen met het stellen van vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders. En daaruit blijkt meteen de agenda van de Groep Versteeg. De Groep Versteeg wil binden op rechts. Buiten onze mooie raadszaal heet de Groep Versteeg namelijk Verbindend Rechts. Maar wil de Groep Versteeg ook de Enschedese samenleving verbinden? Neen. En dat blijkt niet alleen uit de vragen die inmiddels gesteld zijn, maar ook uit de naam. Het rechter spectrum van de politiek en daar verbinding leggen. Komt geachte afgevaardigde Versteeg gewoon weer uit bij zijn oud-fractiegenoten van de PVV.

Deel deze pagina: