Live Live

Column Bert Hassink 11 augustus 2017

Gepubliceerd: Vrijdag 11 augustus 2017 12:08

Column Bert Hassink 11 augustus 2017

’t Spelletje

Kent u dat, dames en heren, ’t spelletje. Vast wel. Maar tegelijker tijd realiseer ik me dat voor iedereen het begrip ’t spelletje iets anders kan betekenen. Laat ik het anders zeggen: vandaag begint weer het circus van de belangrijkste bijzaak van de wereld. Maar ook hierover zullen de meningen verdeeld zijn.
 

’t Spelletje en de belangrijkste bijzaak begint vandaag in Den Haag. En nee, het heeft niet te maken met politiek, al is dat soms ook een spelletje en de belangrijkste bijzaak voor menigeen. Nee, de vaderlandse voetbalcompetitie gaat van start, vanavond in Den Haag tussen de plaatselijke voetbalclub aldaar en FC Utrecht.  

Vanaf vandaag rolt dus weer de bal. Vorige weekeind waren we in de ban van onze Leeuwinnen. En dat was mooi. Niet alleen het voetbal was soms mooi om te zien, ook de sfeer rondom de wedstrijden ademden plezier en ontspanning uit. Maar vanaf vandaag gaat het roer om als het om voetbal gaat. Vanaf vandaag gaat het weer om de mannen. Behalve natuurlijk in december bij het jaarlijkse sportgala van NOC*NSF. Dan staan onze Leeuwinnen weer centraal: als sportploeg van het jaar.

De entourage van de opening van het voetbalseizoen staat wel een beetje symbool voor de ere-divisie. Niets ten nadelen van diegenen die de Ooievaar lief hebben of tot de Domstedelingen behoren, begrijp me goed. Maar je zou er ook een feestje van kunnen maken, van zo’n seizoenstart. Ik weet niet of u volgende week vrijdagavond even tijd heeft en of het u überhaupt iets interesseert, als ja dan raad ik u aan om naar de opening te kijken van het Duitse voetbalseizoen. Dat is een ware happening en wordt live uitgezonden bij de ARD. Een mooie show vooraf en in het stadion van de Duitse kampioen van vorig seizoen: Bayern München.

In het FD van vandaag staat een mooi artikel over de budgetten van de clubs die spelen in de ere-divisie. Ajax heeft het grootste budget en dat wordt geschat op €80 miljoen. Dan volgen PSV en Feyenoord met respectievelijk €70 en €64 miljoen. Onze FC Twente staat vierde met een budget van bijna €30 miljoen. In het artikel staat dat onze FC op termijn qua begroting kan aansluiten bij de top 3. Onze FC zat al eens dichtbij de top drie, maar dat is inmiddels ‘Schnee von Gestern’. 

’t Spelletje en de belangrijkste bijzaak van de wereld. Zeker niet voor hen waarvoor hun club hun religie is, hun baken in het bestaan. En vlak niet uit voor hoe velen dat het geval is. De stadions zullen weer goed gevuld zijn, ook onze eigen Grolsch Veste. Dit ondanks het feit dat we spelen om des keizers baard, juist vanwege die ‘Schnee von Gestern’.

Ik wens alle liefhebbers een mooi seizoen toe. Maak sfeer en geniet. Enne ...... mogen de beste winnen. Het liefst natuurlijk die met het mooie Twentse Ros op hun shirt. We zullen zien.

’t Spelletje gaat beginnen.

Deel deze pagina: