Live Live

Coca-Cola Kersttruck komt naar Enschede

Vrijdag 08 december 2017 10:19

Coca-Cola Kersttruck komt naar Enschede

Het is een onmiskenbaar beeld: de Coca-Cola Kersttruck. Het rode gevaarte is sinds woensdag weer 'on tour' door Nederland en daarbij doet de truck ook diverse plekken in deze regio aan.

De met kerstlichtjes verlichtte truck rijdt de komende weken door Nederland, compleet met kerstman en zijn kerstelfjes. De rode kersttruck roept bij veel mensen het 'ultieme kerstgevoel' op.


Enschede
Zaterdag 16 december doet de Coca-Cola Kersttruck Enschede aan. Van 14.00 tot 20.00 staat de truck voor de Jacobuskerk op de Oude Markt tijdens Winter Wonderland. Bezoekers kunnen er een persoonlijk bericht achterlaten of in een photobooth een foto laten maken.

Niet onomstreden
De bijzondere truck is overigens niet onomstreden. Gezondheidsorganisaties in Groot-Brittannië zijn in opstand gekomen tegen de wagen. Overheidsorganisatie Public Health roept lokale overheden op om goed na te denken of de kerstkaravaan van de suikerdrank wel past bij de pogingen om vetzucht en tandbederf bij jongeren tegen te gaan.

In Groot Brittannië verdedigt de frisdrankgigant de toer. „We krijgen juist veel positieve opmerkingen vanuit de bevolking.” Coca-Cola Nederland zegt de vrachtwagen niet te veranderen vanwege 'de rijke geschiedenis en herkenbaarheid'. „Maar we bewegen absoluut mee met de wensen van consumenten, door bijvoorbeeld te samplen (uitdelen van kleine blikjes, red.) met Coca-Cola zero sugar.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. - Foto: Annina Romita

Deel deze pagina: