Live Live

VIDEO Centrale bibliotheek overweegt verhuizing naar Muziekkwartier Enschede

Maandag 09 oktober 2017 11:31

VIDEO Centrale bibliotheek overweegt verhuizing naar Muziekkwartier Enschede

De openbare bibliotheek Enschede gaat onderzoeken of het mogelijk is om van de locatie Pijpenstraat te verhuizen naar het Muziekkwartier, dat nu bestaat uit het Muziekcentrum en het Wilminktheater. Doel is om samen met poppodium Atak, ArtEZ Conservatorium, Het Orkest van het Oosten, Kaliber Kunstenschool, de Nederlandse Reisopera en het Wilminktheater en het Muziekcentrum, de culturele huiskamer van Enschede te worden.

Daar is meer voor nodig, vinden de zeven instellingen die nu al in de culturele gebouwen zijn gehuisvest. Zij willen een gezamenlijke nieuwe entree bouwen aan de kant van het Wilminkplein. Nu heeft elke instelling zijn eigen entree.


Een nieuwe entree en ontvangsbalie biedt grote organisatorische voordelen en verbetert de sociale controle en veiligheid op het plein. De investering wordt geraamd op ruim 1,1 miljoen euro. De gemeente zou 7,5 ton moeten bijdragen. De verbouwing is gepland in de zomer van 2019. TV Enschede FM sprak met de gemeente en het Muziekkwartier over de plannen. Bekijk de video hierboven terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. - Foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: