Live Live

Bruine beugelfles Grolsch keert terug

Gepubliceerd: Donderdag 13 september 2018 13:21

Bruine beugelfles Grolsch keert terug

De bruine beugelfles van Grolsch is terug van weggeweest. Vanaf deze week brengt de bierbrouwer haar Grolsch Kruidige Tripel in de bruine beugelfles op de markt.

De bruine beugelfles verdween na april 2009 stilaan uit de schappen. Grolsch koos toen voor een ‘modern vormgegeven’ groene beugelfles. De groene fles is slanker, doordat hij hoger en smaller is dan de bruine beugel.

‘Bruin is saai’

In 2007 kwam Grolsch al met groene ‘pijpjes’ op de markt. Het bruine pijpje was volgens de toenmalige Grolsch-topman Ab Pasman ‘saai’. Groen oogde volgens de brouwerij frisser en bruine flesjes kregen na verloop van tijd als gevolg van slijtage witte randen en dat oogde wat armoedig.

Beugel is al 121 jaar oud

De beugelfles van Grolsch werd in 1897 geïntroduceerd. Sindsdien werd er nauwelijks iets aan de fles gewijzigd. Toen de bruine kroonkurkfles zijn intrede deed na de Tweede Wereldoorlog, heeft Grolsch als enige bierbrouwer vastgehouden aan de beugelfles. Met succes.

Kruidig Tripel
Als eerste bier in de Grolsch Proeverij was deze Tripel tot nu toe alleen tijdelijk verkrijgbaar in vijftig geselecteerde Grolsch horecagelegenheden. Na positieve reacties op dit speciaalbier, heeft Grolsch besloten de Kruidige Tripel opnieuw te introduceren. En wel in beperkte oplage in de bruine beugelfles. Vanaf vandaag is dit speciaalbier landelijk verkrijgbaar bij supermarkten en slijterijen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Grolsch

Deel deze pagina: