Live Live

Britt Vonk voor even terug bij TTT: 'Hier heb ik alles geleerd'

Gepubliceerd: Maandag 16 april 2018 12:25

Britt Vonk voor even terug bij TTT: 'Hier heb ik alles geleerd'

Softbalinternational Britt Vonk was zaterdag weer even terug in Enschede. De oud-speelster van TTT deed mee bij de tegenstander, Terrasvogels.

De speaker roept haar naam deze zaterdag nog eens extra hard om. "Aan slag met nummer achttien, Britt Vonk! Die kennen we hier bij de Tigers wel." Ja, Vonk is bij de aanhang van TTT inderdaad nog lang niet vergeten. Ze is nog altijd die zeer geliefde speelster van zeven jaar terug op De Kroedkotten.

"Een interview met Tubantia? Jeetje, dat is lang geleden", reageert ze treffend na de dubbele ontmoeting tussen TTT en haar huidige ploeg Terrasvogels (5-3 en 3-5). "De laatste keer dat ik hier was, speelde ik nog bij TTT. Dat moet ergens in 2011 geweest zijn."

Wereldreis
Vonk begon haar softbalcarrière in 2005 bij TTT. In Enschede behaalde ze grote successen, waaronder de nationale kampioenschappen in 2008 en 2009 en de Europese kampioenschappen in 2010 en 2011. Op haar negentiende begon Vonk vervolgens aan haar grote wereldreis. Met als startpunt de Golden Bears in San Francisco en daarna korte avonturen in Australië, opnieuw Amerika en Italië.

Wedstrijdritme
"Welk avontuur het mooiste was? Daar kan ik niet uit kiezen, het was allemaal prachtig om te ervaren", zegt Vonk. "Ik heb zoveel avonturen meegemaakt, bijna te veel ha ha. Dit seizoen speel ik in Amerika met Scrap Yard Dawgs en in Nederland met Terrasvogels. Die combinatie is bewust, want het seizoen in Amerika is maar drie maanden. In augustus is het WK in Japan. Daar doe ik met het Nederlands team aan mee, dus dan moet ik wel wedstrijdritme hebben."

Niveau
Met Terrasvogels doet Vonk dit seizoen een gooi naar de titel in de Golden League. "Maar we zijn niet de enige ploeg, veel teams zijn aan elkaar gewaagd", aldus de international. In mei vertrekt de geboren Enschedese voor de derde keer naar Amerika. "Daar ligt het niveau veel hoger, dat is totaal niet te vergelijken met het niveau hier in Nederland." Verder traint Vonk volop met het Nederlands team, in voorbereiding op het WK in Japan (2-12 augustus) en de Olympische Spelen in 2020 (ook in Japan).

Herinneringen
Vonk vindt het deze zaterdag toch een beetje raar om tegen TTT te spelen. "Het team is natuurlijk flink veranderd, alleen met Lindsey Meadows en Nadine Marinus heb ik nog gespeeld. Toch voelt TTT nog steeds als TTT. Het is altijd gezellig, ik heb hier leuke herinneringen, hier heb ik alles geleerd."

Vonk geeft deze middag alles wat in haar zit, ze maakt meerdere slidings op de honken. Haar broek zit daardoor na afloop vol gravel. "Ha ha, die slidings zijn soms best pijnlijk. Het veld hier is een stuk harder dan andere velden, dus je voelt het extra hard."

Terugkeer
Of Vonk ooit nog terugkeert in Enschede? ,,Voorlopig niet, maar na de Olympische Spelen ben ik bijna 30 en dan wordt het, denk ik, wel tijd om af te bouwen. Het mooiste zou dan natuurlijk zijn als ik mijn carrière hier kan beëindigen. Het is en blijft namelijk mijn club. Hier heb ik alles geleerd. Dat zal ik echt nooit vergeten."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Reinier van Willigen

Deel deze pagina: