Live Live

Bouwkavels vliegen weg in gemeente Enschede

Gepubliceerd: Donderdag 06 december 2018 13:01

Bouwkavels vliegen weg in gemeente Enschede

De dertig woningbouwkavels die deze week in de gemeente Enschede in de verkoop zijn gegaan zijn op één na alweer onder optie. Alleen aan de Schipholtstraat in Glanerbrug is nog een kavel vrij.

„Wij merken dat woningbouwkavels van de gemeente Enschede enorm in trek zijn”, zegt Chantal Monnikhof van het Bureau Kaveluitgifte. Maandag ging de eerste 22 kavels van het bouwplan IN ‘t Zeggelt (op de hoek van de Willem Brakmanstraat en de Molenstraat) en acht kavels aan de Schipholtstraat in Glanerbrug in de verkoop.

Monnikhof: „Alle kavels van IN ‘t Zeggelt zijn onder optie. Voor elke kavel staan er zelfs meerdere geïnteresseerden op de reservelijst. In Glanerbrug zijn zeven van de acht kavels onder optie.”

39 kavels
Bouwplan IN ‘t Zeggelt bestaat in totaal uit 39 kavels. De nieuwe eigenaren hebben straks alles in eigen hand. Voor een project in het centrum van de stad is dat heel bijzonder. Wel moeten de zelfbouwers hun plannen in een vroeg stadium voorleggen aan de Stadsbouwmeester. Omdat de Willem Brakmanstraat onderdeel is van de Cultuurmijl gelden er bijvoorbeeld extra eisen qua bouwhoogte. Ook duurzaamheid is een belangrijk onderdeel in het plan. De kavelgrootte varieert per kavel van 74 tot 163 vierkante meter.

Grote interesse
Het Bureau Kaveluitgifte verklaart de grote interesse voor het bouwplan door de aanwezigheid van veel groen in combinatie met de nabijheid van de binnenstad. De locatie van de acht kavels in Glanerbrug ligt op de hoek van de Schipholtstraat en de Broekheenseweg.

De kavels bieden ruimte om zelf een vrijstaand huis of een twee-onder-een-kapwoning te bouwen. De achtertuinen grenzen aan een nieuw aan te leggen groenstrook met voetpad. De kavelgrootte varieert per kavel van 352 tot 405 vierkante meter.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: