Live Live

Bomen aan Oldenzaalsestraat in Enschede moeten wijken

Dinsdag 23 januari 2018 11:45

Bomen aan Oldenzaalsestraat in Enschede moeten wijken

De bomen langs de Oldenzaalsestraat tussen spoor en Boulevard worden gekapt. De bomen moeten wijken, omdat de wateroverlast wordt aangepakt.

Aan de Oldenzaalsestraat, tussen het spoor bij het kruispunt Molenstraat en de Boulevard 1945, worden van 31 tot en met 2 februari alle bomen gekapt. Tussen 9.00 en 16.00 uur is het weggedeelte van de Oldenzaalsestraat, ten oosten van de binnenstad, een eenrichtingsweg.

Wie vanaf de Boulevard 1945 komt, kan doorrijden. Het verkeer vanaf de kant van het spoor wordt via borden omgeleid.

Wateroverlast
Sinds jaar en dag hebben bewoners van Enschede te kampen met wateroverlast. Ook de winkels in de binnenstad hebben ermee te maken. De gemeente legt daarom tussen het spoor en de Boulevard 1945 ondergrondse en bovengrondse waterbergingen aan die het overtollige water opvangen. De ondergrondse rioolbuis kan 7.000 kubieke meter bevatten. De bovengrondse wadi's worden aan de kant van de Oldenzaalsestraat aangelegd. Als het niet regent, zijn het gewone groenperken.

Zodra de riolen zijn aangelegd, worden sommige bomen herplant. De wadi's en bomen vormen zo een groen park langs de Oldenzaalsestraat. Voor ondernemers en omwonenden heeft begin maart een informatiebijeenkomst plaats. Belangstellenden krijgen dan het definitief ontwerp te zien en er is dan tevens meer bekend over de beperkte bereikbaarheid van de straat.

De aanleg van de waterbergingen langs het oostelijke deel van het centrum is niet het enige project van de gemeente om de wateroverlast tegen te gaan. In 2018 en 2019 worden drainages en beken op overlastplekken aangelegd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. - Foto: Gemeente Enschede

Deel deze pagina: