Live Live

Bijna een bar voor nieuw onderkomen Mystiek in Enschede

Gepubliceerd: Dinsdag 14 mei 2019 15:29

Bijna een bar voor nieuw onderkomen Mystiek in Enschede

De teller staat op 11.393 euro. Na het benefietoptreden van vijf Enschedese bands op 19 mei hoopt Mystiek Theater 12.500 euro te hebben voor de bar in het nieuwe onderkomen in Spinnerij Oosterveld.

Een rondleiding door de hal in Spinnerij Oosterveld. „Hier komt de bar”, zegt Hetty Bakker. Samen met haar man Henk runt ze al twintig jaar Mystiek Theater, het theater waar niet alleen dinnershows en muzikale evenementen worden gehouden, maar ook meer dan honderd vrijwilligers een hechte club vormen.

Nu nog houden Henk en Hetty veel ballen tegelijk omhoog. In het oude onderkomen aan de Raiffeisenstraat draait alles gewoon door, in het nieuwe pand heerst enthousiaste bedrijvigheid. Het grote podium heeft al contouren, aan de andere kant van de hal is het muziekpodium klaar voor een lik verf.

Doolhof
Hetty opent een roldeur naar buiten. Daar komt het terras, de picknicktafels staan al klaar. „En hier komt het nieuwe doolhof”, zegt ze, wijzend naar een afgeschermde ruimte. Het echtpaar heeft het druk. Tussen alle bedrijven door worden ook nog nieuwe shows bedacht om straks, als Mystiek op 1 september heropent in de Spinnerij, fris en verrassend te kunnen zijn.

O ja, er worden ook nieuwe vrijwilligers ingewerkt. „We gaan straks meer doen, dus kunnen we ook meer mensen gebruiken.” En dan is er nog de crowdfunding. Die heeft prioriteit.

Tussenstand
Komende zondag moet de eerste belangrijke tussenstand worden gehaald. 12.500 euro en de bar is ‘binnen’. Vijf Enschedese bands treden op, om niet. Highway, Indeeds, Skin Deep, Chains en St. John’s Family willen zoveel mogelijk publiek om geld binnen te halen. Want na de bar moet de toiletgroep komen, de garderobe en de keuken.

Daarvoor is op 16 juni een surpriseparty, die niet alleen voor publiek een feest moet zijn. „Voor de spelers is het: nog één laatste keer in de oude melkfabriek spelen.”

Gekregen
De crowdfunding draait niet alleen om geld. Henk en Hetty krijgen veel hulp en goederen aangeboden. „Crowdfunding die niet betaald wordt maar onbetaalbaar is.” Ze wijst op het podium. ,,Dat wordt gemaakt door een acteur van ons die ook aannemer is.” In de hoek staan grote potten zwarte verf. „Gekregen.” En dan zijn er nog de Syriërs die de sheltersuits van nieuwe buurman Bas Timmer naaien. „Zij gaan onze gordijnen maken.”

Het benefietoptreden begint zondag om 16.00 uur in Mystiek Theater aan de Raiffeisenstraat. Kaarten halen kan via de site van Mystiek Theater.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: