Live Live

Bijna 6 miljoen euro van provincie voor aanleg fietssnelweg F35

Gepubliceerd: Donderdag 31 januari 2019 14:56

Bijna 6 miljoen euro van provincie voor aanleg fietssnelweg F35

Voor de aanleg van zeven trajecten van de fietssnelweg F35 trekt de provincie 6 miljoen euro uit. Ook gemeenten betalen mee. De aanleg moet dit jaar beginnen.

Het gaat om zeven trajecten in Almelo, Borne, Enschede en Wierden. De aanleg zorgt voor nieuwe verbindingen van de 62 kilometer lange fietssnelweg van Nijverdal naar de Duitse grens met zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal.

20 projecten
De investering van 6 miljoen euro maakt deel uit van een totaal pakket van maatregelen aan wegen en fietspaden en maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren in Overijssel. De provincie trekt hiervoor 21 miljoen euro. De gemeenten betalen bijna het dubbele, waardoor er dit jaar 60 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de Overijsselse infrastructuur. In Twente gaat het, los van de F35, om twintig projecten waar de provincie ruim 5,1 miljoen euro voor betaalt.

Veiligheid verbeteren
Daarnaast subsidieert de provincie maatregelen om verkeersveiligheid te verbeteren. Dat zijn vooral gedragsmaatregelen. Bijvoorbeeld voor kwetsbare en onervaren weggebruikers. Het gaat dan bijvoorbeeld om verkeerseducatie in het basis- en voortgezet onderwijs en cursussen voor jonge automobilisten en ouderen op e-bikes. Voor projecten in Twente is 2,3 miljoen euro beschikbaar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: