Live Live

Bij woning in Schipbeekstraat was vorig jaar ook een schietincident

Gepubliceerd: Zaterdag 13 april 2019 18:57

Bij woning in Schipbeekstraat was vorig jaar ook een schietincident

Bij de woning waar zaterdagmiddag twee Enschedeërs van 31 en 28 jaar gewond raakten, is volgens buurtbewoners vorig jaar ook al een schietincident geweest.

Het ging destijds om schoten op de auto van de moeder van de twee mannen, die broers zijn. Ze wonen samen met nog een dochter in een huurwoning aan de Schipbeekstraat. Bij het incident van vorig jaar zouden de banden zijn lek geschoten. „Dit verbaast ons daarom helemaal niets”, zeggen diverse bewoners, die van een afstandje naar de met politielint afgezette woning kijken. Op een grasveldje naast de woning hebben agenten en recherche overleg, maar veel meer is er niet meer te zien tegen half zes ’s middags.

Het is onduidelijk wat de aanleiding was voor de schietpartij. In eerste instantie werd een overval gemeld, maar later zei de politie dat dit niet zeker is. De buurtbewoners weten het wel zeker. Ze verwijzen naar de ‘dure auto’s’ die geregeld bij de woning voor de deur staan. Volgens hen lijkt het er op dat het gaat om ruzie in het criminele circuit.

PostNL-jas
In het bericht dat de politie zaterdag even na drieën via Burgernet verspreidde, werd gesproken over twee gevluchte daders: een kleine man en een lange negroïde man. Eén van de mannen had een PostNL-jas aan.

Volgens buurtbewoners liep de oudste van de twee broers zelf het huis uit en is hij op straat door de politie eerst aangehouden en geboeid en vervolgens weer zonder boeien in de ambulance gezet. Die reed vervolgens rustig weg. Daarna werd de tweede man aangehouden, die volgens de bewoners in de straat op een scooter kwam aanrijden. Op het bureau bleek ook deze man gewond te zijn, zegt een woordvoerder van de politie.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lizanne Overkamp

Deel deze pagina: