Live Live

Bezoek aan Enschedese binnenstad groeit bovengemiddeld

Dinsdag 20 juni 2017 13:57

Bezoek aan Enschedese binnenstad groeit bovengemiddeld

Het gaat goed met het centrum van Enschede. De bezoekersaantallen zijn met 3 procent gegroeid ten opzichte van vorig jaar en hiermee stijgt Enschede boven het landelijk gemiddelde uit. Ook de leegstand is gedaald.

Dit blijkt uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Locatus. Gemiddeld bezoeken 204.000 mensen wekelijks de Enschedese binnenstad. Dit is een groei van 3 procent ten opzichte van vorig jaar. In vergelijkbare steden groeide het bezoekersaantal slechts met 0,6 procent en landelijk met 0,4%. Uit het onderzoek van Locatus blijkt dat de binnenstad het populairst is op de marktdagen: dinsdag en zaterdag.

Leegstand
En nog meer goed nieuws voor de Twentse hoofdstad: de leegstand in de binnenstad is verder gedaald naar 9,7 procent. De gemiddelde leegstand in vergelijkbare steden is 12,3 procent.

Trend
De gemeente noemt de groei 'een bevestiging van de trend die een aantal jaren geleden is ingezet'. Zo zet de stad in op bezoekers uit Duitsland en openen de komende maanden veel nieuwe winkels hun deuren. De gemeente laat weten nog in gesprek te zijn met 'geïnteresseerde winkelformules'.

┬ę Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: