Live Live

Bewoners getroffen woningen in Transburg kunnen nog niet terug

Gepubliceerd: Donderdag 13 september 2018 17:56

Bewoners getroffen woningen in Transburg kunnen nog niet terug

Woningcorporatie Domijn verwacht niet dat de bewoners van de door een overstroming van het riool getroffen woningen in het Enschedese Transburg op korte termijn allemaal weer terug kunnen keren. De huizen moeten eerst volledig droog zijn.

In de nacht van maandag 3 september op dinsdag 4 september ging het mis aan de Hoge Bothofstraat. Ter hoogte van de riool- en wegwerkzaamheden was een noodriool aangelegd, maar die kon de grote hoeveelheid regenwater niet aan. De inhoud van het riool stroomde de naastgelegen buurt Transburg in, waar de elf laagst gelegen woningen met het vieze water overstroomden.

Onbewoonbaar
Aan het einde van de week concludeerden de gemeente Enschede, woningcorporatie Domijn en de GGD Twente dat de huizen tijdelijk onbewoonbaar zijn voor de huurders. De meeste getroffen gezinnen zitten nog in een hotel of verblijven bij familieleden. Drie huurders (gezinnen) hebben een gestoffeerde tijdelijke woning aangeboden gekregen. Collega-corporatie De Woonplaats regelde twee van deze woningen.

Op dit moment staan er drogers in de woningen en waar nodig is er (riool)water uit de kelders gepompt. Het is lastig te zeggen wanneer alles weer droog is, te meer omdat de woningen nog niet leeg zijn.

Verzekeraars
Vanuit Domijn is nu het wachten op een seintje van de verzekeraars. De meeste bewoners hebben een contra-expert van Schadeoplossing Nederland in de arm genomen. Als de inventarisatie van de schade aan de inboedel is afgerond, kan de begane grond van de woningen leeggehaald worden. De woningen kunnen vervolgens verder drogen en Domijn kan aan de slag met reparaties.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Annina Romita

1Twente Enschede ging eerder op pad met de schoonmaakploegen die de ergste schade uit de woningen moesten verwijderen:

Deel deze pagina: