Live Live

Beslag op hotel Rodenbach in Enschede opgeheven: eerste deal niet wettig

Gepubliceerd: Maandag 18 maart 2019 11:00

Beslag op hotel Rodenbach in Enschede opgeheven: eerste deal niet wettig

De rechter heeft het beslag op hotel Rodenbach aan de Parkweg opgeheven. Het beslag was in november gelegd door de Oldenzaalse ondernemer Melek Yarbug.

Die beweert Rodenbach in de lente van vorig jaar te hebben gekocht. Hij claimt dat er een deal was en dat de verkoper zich niet aan haar woord heeft gehouden door met een andere partij in zee te gaan. De rechter gaf hem ongelijk.

Yarbug had de koopovereenkomst eind juni laten inschrijven in het kadaster. Volgens de ontbindende voorwaarden moesten de twee hypotheekhouders wel eerst akkoord gaan. De eerste hypotheekhouder, Rabobank Enschede-Haaksbergen, stemde in met de verkoop van het hotel. Maar de tweede hypotheekhouders, Jobaro Investments en Katalysator-Management uit Den Bosch, gingen niet akkoord. De deal tussen Schoenmaker en Yarbug kon daardoor niet worden bekrachtigd.

Voorwaarden
Hoewel Yarbug in deze krant stelde dat er een koopovereenkomst met hem was, ziet de rechter dat anders. Het stond eigenaresse Schoenmaker volgens de rechter vrij om met een andere partij verder te gaan, omdat niet aan de voorwaarden is voldaan dat beide hypotheekhouders instemden met het royement van hun hypotheekrechten.

Nieuwe gegadigde
Al snel meldde zich die nieuwe gegadigde, de projectontwikkelaars Veldboom en Bakker, die 1,3 miljoen euro voor het onroerend goed boden. Die deal werd begin augustus beklonken.

Omdat Yarburg niet inging op het verzoek van Schoenmaker om het beslag op te heffen, spande zij het kort geding aan. De uitspraak van de rechter maakt de weg vrij om de verkoop af te ronden en met de verbouwing te beginnen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Deel deze pagina: