Live Live

Bekritiseerde Van Halst vertrok tijdens wedstrijd door 'dreigende situatie'

Zondag 18 maart 2018 17:43

Bekritiseerde Van Halst vertrok tijdens wedstrijd door 'dreigende situatie'

Jan van Halst en zijn gezin hebben zaterdagavond nog tijdens de wedstrijd FC Twente - Willem II het stadion moeten verlaten, omdat er sprake was van een dreigende situatie. Dat bevestigt de directeur aan Tubantia.

Van Halst vertrok kort na het begin van de tweede helft, onder begeleiding van enkele stewards. "Uit voorzorg en in overleg met de veiligheidsmensen hebben we dat besloten. Er was zo veel agressie in het stadion dat dit verstandig was. Ik ben naar huis gegaan. Nee, het was geen leuke avond", aldus Van Halst.

Onrust en agressie
Tijdens de eerste helft waren er agressieve spreekkoren in zijn richting: 'Jantje, rot op'. De directeur werd vooraf ook al bekritiseerd door Vak-P middels een spandoek: 'Van bijtertje in het veld naar zakkenvullende antiheld'. De hele week voor de wedstrijd was het ook al onrustig vanuit de fanatieke achterban van FC Twente.

Een deel van de supporters houdt de directeur verantwoordelijk voor het sportieve verval van FC Twente, de penibele situatie op de ranglijst en de dreigende degradatie naar de Jupiler League. Supportersvereniging Vak P schreef bijvoorbeeld donderdag in een lang betoog dat Jan van Halst niet zal worden gemist als hij nu zou vertrekken.

Laatste plaats
In de Eredivisie zakte FC Twente zondagmiddag naar de laatste plek op de ranglijst, nadat Roda JC van NAC Breda wist te winnen. De Enschedeërs hebben nog zes wedstrijden om directe degradatie te voorkomen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Lars Smook

Deel deze pagina: