Live Live

Batavierenrace Enschede loopt deelnemersrecord net mis

Gepubliceerd: Zaterdag 11 mei 2019 21:29

Batavierenrace Enschede loopt deelnemersrecord net mis

De 47ste Batavierenrace is een nieuw deelnemersrecord net misgelopen. Voorafgaande hadden zich meer lopers dan ooit aangemeld. Maar uiteindelijk bleken er ‘slechts’ 8.457 deelnemers ook echt mee te hebben gedaan.

Met het oude record van 8.509 deelnemers uit 2012 staat de Batavierenrace al in het Guiness Book of Records te boek als de grootste estafetteloop. Hoewel een nieuw record dus net uitbleef, loopt de jaarlijkse estafetteloop voor studententeams van Nijmegen naar Enschede volgens woordvoerder Auke van der Veen wel langzaam tegen haar grenzen aan. “Vooral bij de wisselpunten in de middle of nowhere begint het te knellen. Daar zullen we goed naar moeten kijken.”

Nijmegen wint

Winnaar over de 175 kilometer en 25 etappes werd bij de universiteitteams, waar de beste lopers in zitten, de RU/HAN Nijmegen met een tijd van 10 uur 17 minuten en 27 seconden. Het verschil tussen nummer twee, WUR-team Wageningen (10.39.04) en nummer drie RUG/Hanze Groningen (10.39.32) was welgeteld 28 seconden.

Leuven ook
Het algemeen klassement, voor de niet direct prestatieteams, werd gewonnen door KU Leuven (10.43.13). Voor Kon Minder (11.04.09) en #WimpieNation (11.24.35). Traditioneel kwamen sommige lopers van de laatste etappe, van de Oude Markt van Enschede naar de atletiekbaan van de Universiteit Twente, in de meeste bizarre uitmonsteringen en met de meest vreemde tenues over de finish. Zoals daar waren een rollator, een tent, een volledige Romeinse oorlogsuitrusting, een knuffelegel, twee tennisrackets, twee opgeblazen orca's én een autoband.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: