Live Live

BataRadio

Live verslag van de 47ste Batavierenrace, de estafetteloop voor studenten van Nijmegen naar Enschede. 


 


Op zaterdag 11 mei is de 47ste Batavierenrace, de grootste estafetterace ter wereld en tegelijkertijd ook het grootste studentenevenement van Nederland. Dit jaar gaat een groep van 8500 studenten vanuit heel Nederland de race lopen: een estafetteloop over 175 kilometer van Nijmegen naar Enschede. Vanaf vrijdag 21:00 uur doen 25 studenten verslag via radio en video: vanaf het startschot in het centrum van Nijmegen tot aan de finish op de campus van de Universiteit Twente. De ploeg van 25 studenten is onderdeel van BataRadio, het radiostation van de Batavierenrace dat 22 uur lang te horen is via onze mediapartners: 1Twente Enschede en 1Twente Haaksbergen, Regio 8, RN7 en KXradio, via de Bata-app en het internet.


 


De drie onderdelen: radio, video en mediaredactie slaan de handen ineen om iedereen te laten delen in de sfeer van de Bata. Reporters van BataRadio zijn onder meer bij de start van de race en rijden mee met de lopers. Er worden live-reportages gemaakt en interviews afgenomen en er rijden ook cameramensen mee.  “Met een vernieuwde groep met enthousiaste studenten gaan we dit jaar voorgaande edities overtreffen met nog meer verslagen van de race zowel via radio maar ook via social media”, aldus Sjors de Ridder, één van de coördinatoren van Bataradio.


 


De uitzending is van vrijdag 10 mei 21:00 uur tot zaterdag 21 april 19.00 uur te volgen via Bataradio.nl, via de Bata-app en via 1Twente Enschede (105.1 FM) en 1Twente Haaksbergen (107.3 FM). Dit geldt ook voor RN7 (107.8 FM). Ook is de radio-uitzending zaterdagochtend in de Achterhoek te beluisteren van 00:00 tot 09:00 uur via Optimaal FM (94.7 FM). Meer informatie hierover en de video-uitzending is op de dag van de race te vinden op de website, www.bataradio.nl en facebook.com/bataradio.


Tijdschema


Website