Live Live

BataRadio doet weer live verslag Batavierenrace

Gepubliceerd: Maandag 20 april 2015 15:38

BataRadio doet weer live verslag Batavierenrace

Ook dit jaar is de Batavierenrace van begin tot eind te volgen via BataRadio. De uitzending via Enschede FM begint vrijdagavond om 23.00 uur en loopt door tot zaterdag 19.00 uur, via de Bata-app en het internet is BataRadio al vanaf 21.00 uur te beluisteren. Het team van BataRadio bestaat uit vijftien enthousiaste studenten die vanuit het sportcentrum op de campus van de Universiteit Twente verslag doen van de Batavierenrace, de loop die onder de studenten beter bekend staat als De Bata. "Een enorme organisatie", aldus Evert Duipmans, een van de dj’s van BataRadio, "maar we hebben er enorm veel zin in."

De Batavierenrace is de grootste estafetteloop ter wereld. Ruim 8500 studenten vanuit heel Nederland, en uit enkele andere landen, leggen gezamenlijk de 175 kilometer van Nijmegen naar Enschede af. De loop begint zaterdag om middernacht in Nijmegen. Aan het einde van de middag finisht de laatste etappe op de UT-campus. De reporters van BataRadio zijn onder meer ter plaatse bij de start van de race en rijden mee met de lopers. Op locatie worden reportages gemaakt en interviews afgenomen. Elk half uur is er een BataUpdate met de laatste informatie vanuit de race en natuurlijk wordt er muziek gedraaid die de lopers helpt om de etappes door te komen. Teams kunnen ook hun favoriete plaat aanvragen en kunnen in de uitzending komen door te bellen of langs te komen in de studio van BataRadio in het sportcentrum op de campus van de Universiteit Twente.

De uitzending is van vrijdag 24 april om 21.00 uur tot zaterdag 25 april 19.00 uur te horen via de site www.batavierenrace.nl, via de Bata-app en vanaf 23.00 uur via Enschede FM op onder meer 105.1 FM in de ether en 104.1 FM op de kabel. Ook is BataRadio te beluisteren van 00.00 tot 18.00 uur bij WFM, de lokale radiozender van Millingen aan de Rijn, en via diverse andere lokale omroepen langs de route. Meer informatie hierover is zaterdag te vinden op facebook.com/bataradio.


Deel deze pagina: