Live Live

BataRadio doet live verslag Batavierenrace

Gepubliceerd: Dinsdag 30 juli 2013 14:41

De jaarlijkse Batavierenrace is ook dit jaar weer van begin tot eind te volgen via BataRadio. Met een nieuw en enthousiast team studenten wordt een uitzending gemaakt van meer dan 20 uur.

Op Enschede FM is de uitzending te horen van vrijdagavond 26 april 23.00 uur tot zaterdagavond 27 april 19.00 uur. Via de internetstream van BataRadio begint de uitzending al drie uur eerder, vrijdagavond om 20.00 uur. De Batavierenrace is de grootste estafetteloop ter wereld en het grootste studentenevenement van Nederland, dit jaar is de 41e editie.

De urenlange radio-uitzending draait vooral om de sfeer waar de Batavierenrace om bekend staat. De uitzending draait niet alleen om de wedstrijdloop, maar vooral ook om het randgebeuren. Er wordt veelvuldig contact gelegd met deelnemende teams, er is elk half uur een BataUpdate met nieuws uit de race en er wordt met interviews en reportages een kijkje achter de schermen gegeven. Uiteraard wordt er ook veel muziek gedraaid. De radio-uitzending komt vanuit het Sportcentrum op de campus van de Universiteit Twente, zo kunnen lopers en andere gasten gemakkelijk aanschuiven in de studio. Natuurlijk wordt tijdens BataRadio ook aandacht besteed aan Bata4life, de actie die is opgezet ten bate van KWF Kankerbestrijding. Voor, tijdens en na de Batavierenrace kunnen de deelnemende teams geld ophalen dat gebruikt wordt voor onderzoek naar het bestrijden van deze ziekte. Ook hoofdsponsor SUSA Studenten Uitzendbureau ondersteunt deze actie. De uitzending is te horen via de website van de Batavierenrace, www.batavierenrace.nl en via Enschede FM op 105.1 FM in de ether, 104.1 FM op de analoge kabel, kanaal 780 op de digitale kabel en bij de diverse glasvezelaanbieders.
Deel deze pagina: