Live Live

BataRadio doet 22 uur live verslag van Batavierenrace

Gepubliceerd: Dinsdag 19 april 2016 10:37

BataRadio doet 22 uur live verslag van Batavierenrace

Op zaterdag 23 april is de 44ste Batavierenrace, de grootste estafetterace ter wereld en het grootste studentenevenement van Nederland. Dit jaar gaat een groep van 8500 studenten vanuit heel Nederland de race lopen: een estafetteloop over 175 kilometer van Nijmegen naar Enschede. Vanaf vrijdagavond 21:00 uur doen 15 studenten verslag via de radio:  vanaf het startschot in Nijmegen tot aan de finish op de campus van de Universiteit Twente. De ploeg van vijftien studenten is onderdeel van BataRadio, het radiostation van de Batavierenrace dat 22 uur lang te horen is via TV Enschede FM (105.1 FM), via de Bata-app en het internet. En dit jaar wordt BataRadio ook geüpgraded naar Visual Radio. 

Reporters van BataRadio zijn onder meer bij de start van de race en rijden mee met de lopers. Er worden live-reportages gemaakt en interviews afgenomen en dit jaar rijden er ook cameramannen mee.  “Vorig jaar hadden we al een video-stream opgezet in de studio van BataRadio op de campus” aldus Sjors de Ridder, een van de drijvende krachten van de Visual Radio, “maar dit jaar willen we het groter aanpakken. Er komen live beelden van de start in Nijmegen en van de herstarts in Ulft, Barchem en in het centrum van Enschede, van de reportages op locatie en uiteraard vanuit de studio.”

Op het halve uur is er een BataRadio-update met de laatste informatie over de race en er wordt uiteraard volop muziek gedraaid die de lopers helpt om de etappes door te komen. Bovendien kunnen teams hun favoriete plaat aanvragen en krijgen zij de kans om in de uitzending te komen door te bellen of langs te komen in de studio in het sportcentrum op de Universiteit Twente. “We zijn de afgelopen weken hard bezig geweest met de voorbereidingen” aldus Evert Duipmans, een van de dj’s van BataRadio, “en het wordt ontzettend tof.”

De uitzending is van vrijdag 22 april om 21:00 tot zaterdag 23 april 19.00 uur te horen via de site van de Batavierenrace, www.batavierenrace.nl, via de Bata-app en via TV Enschede FM op onder meer 105.1 FM in de ether en 104.1 FM op de analoge kabel bij Ziggo. Ook is de radio-uitzending zaterdagochtend in de Achterhoek te beluisteren van 06:00 tot 09:00 uur bij Optimaal FM (94.7 FM). Meer informatie hierover en over de video-uitzending is op de dag van de race te vinden op facebook.com/bataradio en op de website, www.bataradio.nl.

Deel deze pagina: