Live Live

Avicii scoort de zomerhit van 2013

Gepubliceerd: Maandag 12 augustus 2013 12:47

De Zweedse dj Avicii heeft de zomerhit van 2013 te pakken met zijn hit Wake me up. De plaat komt vanuit het niets op nummer 1 binnen in de Zomerse 50, zo maakt de organisatie vandaag bekend. De jaarlijkse hitlijst met de meest populaire zomerhits is de komende twee weken te horen bij 150 radiozenders in Nederland en België. “Er zijn dit jaar meer dan 110.000 stemmen uitgebracht, een nieuw record”, zo vertelt initiatiefnemer Martijn de Lange van TV Enschede FM. “Veel mensen houden van zomerhits, het zijn de nummers die je een zomers, zonnig en vrij gevoel geven.”

Wake me up! is momenteel in heel Europa een grote hit. In veel landen staat de single van Avicii op nummer 1. De zang op het nummer wordt verzorgd door de Amerikaanse rapper en soulzanger Aloe Blacc. Op nummer 2 in de Zomerse 50 staat ook dit jaar Bryan Adams met Summer of ’69, de nummer drie is voor de Lambada van Kaoma. “Er zijn dit jaar opvallend veel zomerhits”, weet De Lange. “Ook Robin Thicke met Blurred Lines, Mi mi mi van Serebro en Hoe van Nielson en Miss Montreal scoren dit jaar goed. Er zijn liefst negen zomerhits uit 2013 die een plekje in de lijst hebben bemachtigd. Opvallend is ook de zomerhit van Jeffrey Spalburg. De tropische tukker komt op 48 de Zomerse 50 binnen met zijn reggaenummer Hengelo-o-o, gezongen in plat Twents.”

De Zomerse 50 verschijnt al dertien jaar elke zomer. De lijst wordt samengesteld aan de hand van alle stemmen die binnenkomen op de site www.zomerse50.nl. “Elk jaar zenden 150 radio- en tv-zenders in Nederland en België deze zonnige hitlijst uit”, vertelt De Lange. “Je kunt dan ook met recht spreken van een media-evenement dat miljoenen mensen bereikt. Heel bijzonder is dat de Zomerse 50 ook wordt uitgezonden op Transportradio, dat via de kortegolf door vakantiegangers en vrachtwagenchauffeurs in heel Europa wordt beluisterd. Daarmee is de hitlijst dus in heel Europa via de ether te horen.” Naast alle radio-uitzendingen wordt ook elk jaar een tv-special gemaakt, ditmaal gepresenteerd door zanger Jaap Reesema, hij won in 2010 X Factor. De volledige Zomerse 50 van 2013 staat op de site www.zomerse50.nl. Daar staat ook een overzicht van alle radio- en tv-uitzendingen bij de 150 omroepen in Nederland en België. Op maandag 12 en 19 augustus is een tv-special te zien op TV Enschede, om 18.10 uur met elk uur herhaling. Op Enschede FM wordt de Zomerse 50 uitgezonden op vrijdag 16 augustus van 13.00 tot 17.00 uur.

Deel deze pagina: