Live Live

Auto van journalist in Dolphia met eieren besmeurd

Gepubliceerd: Woensdag 15 mei 2019 16:32

Auto van journalist in Dolphia met eieren besmeurd

De auto van journalist Mac van Dinther is met eieren besmeurd, toen hij dinsdag voor een reportage voor De Volkskrant interviews deed in de wijk Dolphia. Hij was daar naar aanleiding van een mishandeling van een Syrisch gezin. Toen hij terug kwam bij de auto zat de zij- en achterkant onder eiersmurrie.

Volgens Van Dinther is er geen enkel moment sprake geweest van een bedreiging en had hij in de wijk vooral goede gesprekken. “Je merkt wel dat journalisten er met argwaan worden bekeken, omdat mensen vinden dat hun buurt altijd maar negatief wordt afgeschilderd. Bewoners beklaagden zich er over. Maar toen ik bij de auto terug kwam was zat ie onder de eieren. Daarna ben ik wel even naar één van de geïnterviewde gereden: als je afvraagt waarom de buurt dat negatieve imago heeft, moet je toch even naar mijn auto kijken.”

Er waren geen vernielingen aangericht en hij heeft ook geen aangifte gedaan. „Eieren doen geen pijn. Het is alleen vies en plakkerig spul. Ik heb bij een pompstation geprobeerd er een beetje af te krijgen, maar dat is niet echt gelukt. Maar het is op zich wel kwalijk dat journalisten zo bejegend worden.” Hij plaatste er een foto van op Twitter. 


Van Dinther probeerde voor de krant in de buurt een antwoord te vinden op de vraag waarom het gezin is mishandeld, nadat er onenigheid tussen kinderen was ontstaan. De Syrische ouders zijn toen uit hun huis gehaald en hebben klappen gehad. De gemeente zegt niet te weten of racisme een rol heeft gespeeld.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Mac van Dinther

Deel deze pagina: