Live Live

AUDIO TV Enschede FM opent stembus Winterse 50: wat zijn de grootste kersthits?

Gepubliceerd: Maandag 12 december 2016 14:30

AUDIO TV Enschede FM opent stembus Winterse 50: wat zijn de grootste kersthits?

Is Last Christmas van Wham nog steeds de populairste kersthit? Of wordt deze kerstklassieker ingehaald door Chris Rea, Band Aid of Mariah Carey? Deze week is de stembus open voor de Winterse 50, de hitlijst van TV Enschede FM met de populairste kersthits.

In de Winterse 50 staan elk jaar de meest populaire kersthits die ooit zijn gemaakt. “De strijd om de nummer 1 is in het voordeel van Wham, hun evergreen Last Christmas stond 11 van de 14 voorgaande edities op de hoogste plek”, zo vertelt Martijn de Lange. Hij startte in 2002 met de winterhitlijst bij TV Enschede FM, waarna steeds meer omroepen mee gingen doen. Andere nummers die altijd bovenin staan zijn: Do they know it’s Christmas van Band Aid, Driving home for Christmas van Chris Rea en All I want for Christmas is You van Mariah Carey. “En vergeet ook Youp van ’t Hek niet, zijn Flappie staat ook elk jaar hoog in de top 10.”

Nieuwe hits
De Lange: “In de Winterse 50 is uiteraard ook plek voor nieuwe hits. Het is maar net waar de inwoners van Nederland en België op stemmen. De meeste stemmen tellen en dat levert elk jaar weer een gevarieerde lijst op.”

Stemmen
Stemmen kan tot en met zondag op www.winterse50.nl. Wie zijn stem achterlaat, maakt bovendien kans op een vakantie in een luxe villa in Tsjechië voor 16 personen. De vijftiende editie van de Winterse 50 is rond Kerst te horen bij ruim 150 radiozenders in Nederland en België. Naast de radio-uitzendingen komt er ook een televisiespecial. Een overzicht van alle uitzendingen staat op www.winterse50.nl.


Enschede FM sprak met Martijn de Lange, initiatiefnemer van de Winterse 50. Beluister het fragment hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: