Live Live

AUDIO Nieuw evenement eind december over Twentse textielhistorie

Maandag 12 december 2016 11:46

AUDIO Nieuw evenement eind december over Twentse textielhistorie

In de laatste dagen van het jaar wordt in Enschede het nieuwe festival Textiel in Twente gehouden. Het evenement is opgezet door de organisatie van de Open Monumentendag. Textielmonumenten die normaal gesproken gesloten zijn voor publiek, openen de deuren op donderdag 29 en vrijdag 30 december.TV Enschede sprak met Matthijs Schaap, senior projectmanager eenheid mobiliteit Enschede. Beluister het fragment hierboven:  

Tijdens het festival zijn er activiteiten waar bezoekers het textielverleden kunnen ervaren. Er zijn rondleidingen, er kan een treinreis gemaakt worden tussen Haaksbergen en Boekelo in een oude stoomlocomotief en bezoekers kunnen een helikoptervlucht maken boven de textielstad. Op deze twee dagen wil de organisatie een zo goed mogelijk beeld geven van de textielgeschiedenis in Twente. Ook in Hengelo, Almelo en Rijssen vinden er activiteiten plaats die bij dit thema horen. Museum TwentseWelle organiseert verschillende workshops, waarbij onder andere weefdemonstraties worden gegeven. 

De Open Monumentendag kreeg steeds vaker de vraag van het grote publiek om meer monumenten te openen. Daar wordt nu gehoor aan gegeven door Monumentendag Specials te organiseren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Annabel Jeuring.

Deel deze pagina: