Live Live

AUDIO Kogel is door de kerk: toerist vanuit noorden naar 't Rutbeek in Enschede

Woensdag 06 december 2017 15:15

AUDIO Kogel is door de kerk: toerist vanuit noorden naar 't Rutbeek in Enschede

Vakantiegangers naar het bungalowpark op Het Rutbeek worden vanaf de N18 via de Usselerveenweg naar de bestemming geleid. Het laatste stukje van de aanvoerroute gaat via de nog te asfalteren Hegebeekweg. Nog deze maand wordt de gemeenteraad om een akkoord gevraagd. Daarmee wordt er een hoofdstuk bijgeschreven in het lange verhaal van het vakantiepark, waarvan al sinds de jaren 80 van de vorige eeuw sprake is.

Vier jaar geleden nog besloot de gemeenteraad dat het verkeer via Zonnebeekweg en Leppeweg moest en aan het einde over een klein stukje Hegebeekweg. Dat het verkeer via het zuiden moest, was vanwege Natura 2000 en de verwachte schade door uitlaatgassen op de natuur. Maar vanwege veranderde stikstofinzichten blijken nu alle wegen naar Het Rutbeek te leiden en is de keuze op de noordelijke route gevallen.

Overlast

Buurtkring Usselo en Dorpsraad Boekelo zijn blij met de gewenste ontsluiting. Maar Arjen de Weerd, voorzitter van de stichting Behoud leefomgeving en recreatiegebied Enschede-Zuid, is zielsongelukkig met de keuze. Zijn stichting heeft berekend dat vakantieverkeer via Zonnebeekweg en Leppeweg zo'n twintig huishoudens overlast bezorgt, via de Usselerveenweg 150. "Als we als bewoners democratisch hadden mogen stemmen, waren we er snel uit geweest."

De stichting houdt vast aan Zonnebeekweg en Leppeweg. De Hegebeekweg blijft volgens De Weerd helemaal buiten schot. De entree naar het parkeerterrein bij de bungalows zou aan de Leppeweg kunnen, ter hoogte van 't Kippeboertje. Gevolg: nul asfalt en relatief weinig overlast. Eerstvolgende doel van de stichting is om de gemeenteraad op andere gedachten te brengen.

Outdoor Resort Boekelo wil 250 recreatiewoningen bouwen aan de zuidzijde van Het Rutbeek. De sauna en horeca op de tegenovergelegen landtong zijn door de ontwikkelaar op ijs gezet.


TV Enschede FM sprak hierover samen met Arjan de Weerd. Beluister dat bericht hierboven terug. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. - Foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: