Live Live

AUDIO Joe Jackson stond lang op verlanglijst: 'bijzonder dat hij naar Enschede komt'

Gepubliceerd: Woensdag 10 oktober 2018 15:46

AUDIO Joe Jackson stond lang op verlanglijst: 'bijzonder dat hij naar Enschede komt'

Popicoon Joe Jackson stond sinds jaar en dag op de 'verlanglijst' van Metropool, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Nu hebben de Twentse muziekpodia het voor elkaar: in het voorjaar van 2019 staat Joe Jackson in Enschede. 'Bijzonder', vindt Rick Esscher van Metropool.

In april 2019 is het zover, dan laat Joe Jackson zijn hits horen op het podium van Muziekcentrum Enschede. Een samenwerking tussen het Metropool, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede heeft dat mogelijk gemaakt.

De Twentse muziekpodia probeerden de muzikant een tijd geleden naar het openluchttheater in Hertme te krijgen. Een tevergeefse poging. Dat het nu wél gelukt is, noemt Rick Escher bijzonder. „Hij tourt al niet vaak. In 2015 was hij voor het laatst in Nederland.”

Verbeelding
Escher beschrijft Joe Jackson als 'een artiest die tot de verbeelding spreekt'. „Hij heeft een behoorlijke staat van dienst. Zijn muziek spreekt heel veel mensen nog steeds aan.” Joe Jackson is bekend van hits als Be my number two en Is she really going out with him?

Het publiek krijgt in Enschede de grootste hit uit de vier decennia van zijn carrière te horen. In 2019 zit hij veertig jaar in het vak. Daarnaast brengt hij nieuwe nummers ten gehore. In 2019 brengt hij zijn album 'Fool' uit, de opvolger van het in 2015 verschenen 'Fast Forward'. „Met acht nieuwe nummers. Die nam hij met zijn band op na de laatste wereldtour. Bij terugkomst doken ze meteen de studio in.”

Kaarten
De online kaartverkoop begint vrijdag 12 oktober om 10.00 uur via Metropool en Wilminktheater.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels

1Twente sprak Rick Escher van Metropool op de radio. Beluister het fragment hieronder.

Deel deze pagina: