Live Live

AUDIO Is 'Liever te dik in de kist' de zomerhit van 2016?

Gepubliceerd: Dinsdag 19 juli 2016 11:44

AUDIO Is 'Liever te dik in de kist' de zomerhit van 2016?

De zomerhit van 2016 kan wel eens uit Nederland komen. ‘Liever te dik in de kist’ van Stef Ekkel en René Karst gooit hoge ogen in de Zomerse 50, de jaarlijkse hitlijst met de populairste zomerhits. “Er wordt massaal op dit nummer gestemd”, vertelt Martijn de Lange van TV Enschede FM, de initatiefnemer van de Zomerse 50. “Het nummer voldoet ook aan het recept voor een zomerhit: een aanstekelijke melodie met ludieke tekst die je eenvoudig mee kunt zingen.”

Ook op Bailar van Deorro en Elvis Crespo, Duele el Corazon van Enrique Iglesias en Sofia van Alvaro Soler wordt veel gestemd. In de stand kan nog wel verandering komen, de stembus op zomerse50.nl is open tot en met zondag 14 augustus. “Het kan natuurlijk ook zomaar gebeuren dat er nog een nieuwe zomerhit ontstaat die al deze nummers inhaalt”, zo zegt De Lange. “Ook krijgen de oude bekende zomerhits veel stemmen, zoals de Lambada, Sex on the beach en de Macarena. Die nummers blijven jaar na jaar goed scoren.” Onder alle stemmers wordt een vakantie naar Tsjechië verloot, de winnaar mag met vijftien vrienden een week doorbrengen in een luxe vakantievilla.

De Zomerse 50 2016 is vanaf maandag 15 augustus te horen bij 150 radiozenders. De hitlijst komt daarnaast ook op televisie. Deze tv-special wordt steeds gepresenteerd door bekende Nederlanders. “Dit jaar hebben we daarvoor Stef Ekkel en René Karst gestrikt. Zij presenteren samen nieuwkomers, grootste stijgers en de nummer 1. Het zou dus zomaar kunnen dat ze hun eigen clip aankondigen in de lijst,” vertelt De Lange lachend. Deze tv-special is te zien bij de omroepen en is ook online te zien op zomerse50.nl.

In de Zomerse 50 staan de grootste zomerhits ooit. Dit jaar is de zestiende editie. De hitlijst is in 2001 gestart door TV Enschede FM en dit jaar doen opnieuw 150 omroepen in Nederland en België mee. Het succes van lijst zit volgens De Lange in het gevoel dat de liedjes oproepen. “Als je deze hits op de radio hoort, word je toch ontzettend vrolijk? Ook al is het misschien wat minder mooi weer. Bij veel nummers horen herinneringen over vakanties met de caravan, over zomerliefdes of je eerste vakantie zonder ouders. Aan elke liedje kleeft een herinnering.” Vorig jaar stond Kaoma op 1 met de Lambada, op 2 stond Bryan Adams met Summer of ’69 en Kid Rock stond op 3 met All summer long. Kijk voor meer informatie over de Zomerse 50 op www.zomerse50.nl

 
TV Enschede FM sprak over het nummer met zanger Stef Ekkel. Luister dat fragment hierboven terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: