Live Live

AUDIO Hugo Borst debatteert in Enschede over zorg

Donderdag 12 oktober 2017 09:39

AUDIO Hugo Borst debatteert in Enschede over zorg

Ouderen zijn stiefkinderen van de zorg. Dat de zorg anders moet en anders kan is op donderdag 19 oktober het onderwerp van debat in het Balengebouw in Enschede. Hugo Borst en Carin Gaemers komen er op uitnodiging van Pakhuis Oost om hun verhaal te houden.

Publicist en voetbaljournalist Borst en historica Gaemers hebben de ouderenzorg op de kaart gezet. Terwijl het duo uit Rotterdam landelijk de nieuwspodia bestormde, vond er in Enschede in woonzorgcentrum de Posten een stille revolutie plaats ingezet door zorgvernieuwer Willem Marcelis, de vroeg overleden directeur van de Posten. Zijn gedachtegoed leeft voort in de voor van de Tafel van Marcelis, kort samengevat: de ouderen hun plaats teruggeven in de samenleving, omringd door goede zorg.

Het was de droom van Marcelis dat de Posten onderdeel is van de wijk en de wijk onderdeel van de Posten. Hij leefde naar het motto van Pippi Langkous: ‘Ik heb het nooit gedaan, dus denk dat ik het wel kan.’ Gaemers en Borst hebben de ideeën omarmd. Enschede heeft naar hun zeggen goud (voor oud) in handen met de Tafel van Marcelis.

Donderdag gaan Borst en Gaemers onder leiding van sociaal ondernemer John Overmeer in debat met stads- en streekgenoten in het publiek en belangrijke spelers in de zorgwereld: Jurgen van Houdt, zorgwethouder in Enschede, Rick Hogenboom van de Posten, Roel Steenbeek van Woonzorg Nederland.

Pakhuis Oost is het nieuwe onafhankelijke debatcentrum in Twente, dat zijn thuis krijgt in het Balengebouw. Pakhuis Oost woont in bij de Newsroom Enschede, het samenwerkingsverband van de stadsredactie Enschede van De Twentsche Courant Tubantia en TV Enschede FM.

Donderdag 19 oktober, Lonnekerspoorlaan 114. Kaarten à 10 euro (op=op) voor het debat te bestellen via de website van Concordia in Enschede.


TV Enschede FM sprak hierover met Toon Mesman. Beluister dat bericht hierboven terug. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM, foto: Annina Romita

Deel deze pagina: