Live Live

AUDIO Hornbach tekent voor komst naar Enschede

Dinsdag 12 april 2016 18:16

AUDIO Hornbach tekent voor komst naar Enschede

Over ruim twee jaar gaat hij naar verwachting open. Het Enschedese filiaal van de Duitse bouwgigant Hornbach. Dinsdagmiddag is de koopovereenkomst tussen de gemeente en Hornbach ondertekent. Hornbach koopt bouwkavels aan de Zuiderval, ter hoogte van de oprit naar de A35. Daar is nu nog een deel van SW-bedrijf DCW gevestigd.

Met het zetten van de handtekeningen kan de procedure voor de benodigde vergunningen van start. De verwachting is dat deze zomer een eerste ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd. Daartegen kunnen omwonenden en naastliggende bedrijven bezwaren indienen.

De verwachting is dat alle procedures medio 2017 zijn afgerond, zodat de bouw kan beginnen. De huidige opstallen van de DCW zijn dan gesloopt door de gemeente. Die draagt ook zorg voor het bouwrijp maken van het terrein. In de tweede helft van 2018 verwacht de bouwgigant de deuren te openen.

De komst van Hornbach levert volgens de bouwmarkt zo’n 300 arbeidsplaatsen op. 150 daarvan komen direct op de loonlijst van Hornbach. De overige 150 arbeidsplaatsen zijn indirect, bijvoorbeeld in de catering, beveiliging en via installatiebedrijven.

Met het gemeentebestuur is afgesproken dat van de 150 arbeidsplaatsen minimaal 5 procent wordt ingevuld door Enschedeërs die een lange afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Beluister hierboven het gesprek van TV Enschede FM met Gerben van Heeren, uitbreidingsmanager van Hornbach.


© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: