Live Live

AUDIO Fans FC Twente willen naar derby tegen Jong Heracles

Gepubliceerd: Donderdag 01 november 2018 14:30

AUDIO Fans FC Twente willen naar derby tegen Jong Heracles

Supporters van FC Twente zijn van plan om maandag naar de wedstrijd tussen Jong Heracles en Jong FC Twente in Almelo te gaan. ,,Dit laat onze clubliefde zien”, zegt initiatiefnemer Mike Gerritsen.

Maandag staat de derby tussen Jong Heracles en Jong FC Twente op het programma in het Polman Stadion in Almelo. En dat is niet zomaar een wedstrijd, want de inzet is de koppositie in de beloftencompetitie. Een mooie aanleiding om met FC Twente-supporters op bezoek te gaan in Almelo, vindt Mike Gerritsen (21) uit Borculo. „De derby is toch altijd wel een strijd en op deze manier is er dit seizoen toch nog een derby.”

Het idee kwam van mede-supporter Tim Boxem. „Hij stuurde mij een appje of ik meeging. Dat leek mij wel wat. Met een groep gaan is natuurlijk nog mooier. Vandaar dat ik wat mensen had gevraagd en het op Facebook had geplaatst. Eerder maakte ik ook een evenement aan voor een huldiging voor het kampioenschap in de Keuken Kampioendivisie, daardoor heb ik een aardig netwerk op Facebook. ”

Veel interesse
Dat ging sneller dan verwacht en inmiddels hebben al zeventig Twentefans op Facebook aangegeven dat ze aanwezig zijn. Ook zijn ruim honderd mensen geïnteresseerd in het evenement. „Hoeveel mensen daarvan echt naar de wedstrijd gaan, weten we natuurlijk niet precies. Ik heb wel gelijk contact opgenomen met Heracles en zij gaven aan dat we welkom zijn. Het is nu nog de vraag of we in het uitvak plaatsnemen of op de hoofdtribune.”

Hij geeft nadrukkelijk aan niet naar Almelo te gaan om herrie te schoppen. „Nee, we willen gewoon een mooie avond en de toekomstige spelers van het eerste team steunen in de wedstrijd waarin ze de koppositie kunnen pakken. Dat is ook gewoon clubliefde om naar het tweede team te gaan. Je weet natuurlijk ook niet wie vanuit Heracles naar het stadion komt, dus misschien is het wel beter dat we in het uitvak zitten. We zijn nog bezig om te regelen dat er ook trommels meegaan en we hebben ook spandoeken geregeld”, verklaart Gerritsen.

Heracles geeft vooralsnog aan geen extra beveiliging in te zetten. „Bij duels van Jong Heracles zit er altijd wel publiek op de hoofdtribune We willen die wedstrijden toegankelijk maken voor beide partijen en daarom is de entree gratis. We zetten bij elke wedstrijd van Jong Heracles een aantal stewards in, dat is nu niet anders. Ik heb er nog niks over gehoord dat we extra steward in moeten gaan zetten”, stelt woordvoerder Edwin van Lenthe.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Deel deze pagina: