Live Live

VIDEO Dag van de Buurtaal wil aandacht voor Duitse taal

Donderdag 21 april 2016 14:40

VIDEO Dag van de Buurtaal wil aandacht voor Duitse taal

Mach Mit. Het is de slogan van de ‘Dag van de Buurtaal’, die deze donderdag voor het vierde jaar op rij werd gehouden. Tijdens de dag staat centraal dat een goede kennis van de taal van buurlanden gunstig kan uitpakken.

Organisatie EUREGIO, die zich onder andere inzet voor een betere samenwerking tussen Nederland en Duitsland, was donderdag bij twee VO-scholen aanwezig. Het AOC Oost in Enschede en het Burg-Gymnasium in Bad Bentheim. Bij het de Enschedese school probeerde de organisatie leerlingen duidelijk te maken dat een betere kennis van de Duitse taal, voordelig kan zijn voor hun latere beroepsleven.

Om de aandacht te krijgen van de leerlingen bracht EUREGIO ook Nederlands-Duitse rappers mee en FC Twente-speler Tim Hölscher. TV Enschede FM sprak over de Dag van de Buurtaal met Lorenz Dik, projectleider bij EUREGIO. Beluister het fragment hierboven terug. Reporters van TV Enschede FM gingen langs het AOC Oost in Enschede, om de dag op beeld vast te leggen. Bekijk de reportage hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto: Pixabay

Deel deze pagina: