Live Live

AUDIO Alle natuurgrasvelden in Enschede tot eind augustus gesloten

Gepubliceerd: Vrijdag 10 augustus 2018 10:51

AUDIO Alle natuurgrasvelden in Enschede tot eind augustus gesloten

Vanwege de aanhoudende droogte heeft Sportaal de beslissing genomen alle natuurgras wedstrijdvelden in Enschede zeker tot eind augustus te sluiten. Het bestuur van iedere buitensportvereniging wordt vandaag op de hoogte gesteld per brief. De kunstgrasvelden en kleinere trainingsvelden blijven wél open.

"De natuurgrasvelden staan onder druk. Elke week dat er momenteel niet op gespeeld wordt is winst voor het veld", aldus manager accommodaties Hanneke ter Brugge van Sportaal.

In de brief wordt duidelijk dat, ondanks dat het vele sproeiwerk van vrijwilligers, het gras zich nauwelijks ontwikkelt. "Op sommige plaatsen gaat de graskwaliteit zelfs achteruit." Ook zijn graswerkzaamheden langdurig uitgesteld. Zo wilde Sportaal niet maaien vanwege mogelijke verbrandingsschade.

Start sportseizoen
Met de eerste beker- en competitiewedstrijden om de hoek dringt de tijd om de velden speelklaar te maken. Sportaal is hierbij afhankelijk van het weer. "Hoe meer regen, hoe sneller de velden speelklaar zijn", aldus Ter Brugge.

Als het weer daadwerkelijk omslaat wil de organisatie de velden grondig onderhanden nemen. Opnieuw starten met maaien, het dode gras opruimen en een extra bemestingsronde inlassen staan onder meer op het programma.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Toma Tudor

Deel deze pagina: