Live Live

AUDIO Al ruim 12.000 euro voor Free a Girl in Enschede

Gepubliceerd: Maandag 14 mei 2018 18:11

AUDIO Al ruim 12.000 euro voor Free a Girl in Enschede

Er is nog niemand opgesloten in een hokje, maar nu al heeft het Enschedese team van de actie Free a Girl meer dan 12.000 euro in kas. Zaterdag moet de teller op minstens 25.000 euro staan.

Tien Tukkers laten zich deze week twaalf uur in een hokje opsluiten voor de actie ‘Free a Girl’. Zij zamelen geld in om kinderen die gedwongen worden tot prostitutie, vrij te kopen. Marga Bult zet dinsdagmorgen klokslag 11 uur de eerste twee deelnemers achter slot en grendel.


Kinderprostitutie

Het is alweer het vierde jaar op een rij dat voor Fellini aan de Bolwerkstraat hokjes van 1 bij 2 meter staan. Iedere dag laten twee Tukkers zich opsluiten om aandacht te vragen voor kinderprostitutie. Zij willen zoveel mogelijk geld ophalen om jonge meisjes die tot prostitutie worden gedwongen vrij te kopen en daders te vervolgen.

Bordeelhokjes
Het formaat van de hokjes, 1 bij 2 meter, staat symbool voor de bordeelhokjes in India waar duizenden meisjes worden vastgehouden om hun lichaam te verkopen. ‘Lock me Up – Free a Girl’ heeft overal in het land plaats. Mensen die meedoen wordt gevraagd zich voor minimaal 2.500 euro te laten sponsoren. Vorig jaar heeft het Felliniteam 51.000 euro weten op te halen. Voor deze editie staat de teller nu al op 12.276 euro.

Marga Bult
Dit jaar is zangeres Marga Bult gevraagd de eerste Tukkers op te sluiten. Logisch, want de zangeres zet zich al jaren in voor maatschappelijk initiatief ‘Kans voor een Kind’ en de Stichting Gichon, die vecht voor kinderen in Wit-Rusland. Dinsdagmorgen om 11 uur draait zij de sleutel om. De eerste deelnemers, Carolien Morsman en Jean Marc ter Steege, mogen tot hun bevrijding twaalf uur later elke twee uur hun hokje vijf minuten uit en krijgen ’s avonds een kommetje rijst. Tot en met zaterdag zitten iedere dag twee verse teamleden.

Massage
Tijdens de Free a Girl-dagen kan iedereen bieden op de meer dat 200 items die het Enschedese team voor veiling bijeen heeft gesprokkeld. Op de website van free a girl staan de meest originele dingen. Er worden privé paardrijlessen geveild, etentjes in Enschedese restaurants, shoptegoeden, maar ook optredens van muzikanten, feestelijke taarten en schilderijen van Twentse kunstenaars. Op twee tickets voor Lowlands staat al een bod van 275 euro, een massage doet momenteel 100 euro en vier moten ‘Ikan Boemboe Bali a la Lucille’ gaan niet weg voor minder dan 20 euro.

Biechten
Ook bij de hokjes worden acties gedaan. Donderdag laat Rick Schenau zich opsluiten met een ‘biechtbox’ aan zijn hokje. Bij hem kan iedereen onder geheimhouding kwijt waar hij zich schuldig aan heeft gemaakt, in ruil voor een donatie. Ook dit jaar staat op het terras bij Fellini een hek waar mensen een slotje voor kunnen kopen en dat er – met boodschap – aan kunnen hangen.

Doneren aan team Fellini of bieden voor de veiling kan via lockmeup.nl.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Deel deze pagina: